Karabağ’ın sembol şehri Şuşa’da ”Harıbülbül” folklor festivali yapıldı
GÜNDEM
BAKÜ (AA) Ermenistan'ın işgalinden kurtarılan Karabağ'ın sembol şehri Şuşa'da, 5. Uluslararası Harıbülbül Folklor Festivali düzenlendi.
Festivalin açılışına Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, eşi Mihriban Aliyeva, Azerbaycan'ın kültür ve sanat camiasından seçkin isimler katıldı.
Haydar Aliyev Fonu ve Azerbaycan Kültür Bakanlığının ortaklaşa düzenlediği festivalin açılış konserinde, dünyanın çeşitli bölgelerinden müzik ve dans grupları sahne aldı.
Festivalde, Türkiye'den Türk Dünyası Müzik ve Halk Dansları Topluluğu Van yöresine ait halk dansı icra etti.
Yağmurlu havaya rağmen sanatçıların performansı ilgiyle izlendi ve ayakta alkışlandı.
Azerbaycan tarih ve kültürünün simgelerinden olmasının yanı sıra hem bölgeye hakim coğrafi konumu nedeniyle stratejik önem taşıyan Şuşa, 8 Mayıs 1992'de Ermenistan güçlerince işgal edilmişti. Azerbaycan ordusu, Şuşa'yı 8 Kasım 2020'de işgalden kurtarmıştı.
Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in ülkenin "kültür başkenti" ilan ettiği Şuşa'da, işgalden önce 1989'da "Harıbülbül" festivali geleneği başlatılmıştı. Üç kez yapılan festival işgal nedeniyle gerçekleştirilemez olmuş, işgal sonrasında gelenek yeniden canlandırılmış ve 2021'de dördüncüsü yapılmıştı.
İlginizi Çekebilir
Zap'ta kilit kapandı
Terör örgütüne "pençe" darbesi Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, "Bu yılın başından itibaren 2 bin 564 terörist etkisiz hale getirilmiştir. En son, kahraman Mehmetçiğin büyük özverisi ve gayretiyle artık Zap’ta da kilit kapatılmıştır" dedi.
İsrail'e hiçbir ürünün ihracatına izin vermiyoruz
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Filistin Ekonomi Bakanı’nın özellikle paylaştığı bilgiyi tavsiye ederim. 624 kodu İsrail’e ihracattır. 625 kodu da Filistin’e ihracattır. 624 kodlu hiçbir ürüne izin vermediğimizi söylemek isterim” dedi
Türkiye, İttifakımıza paha biçilmez katkılarda bulunuyor
NATO Genel Sekreteri Rutte, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la bir araya gelmeyi sabırsızlıkla beklediğini dile getirerek, "Giderek öngörülemez hale gelen bir dünyada Türkiye, İttifakımıza paha biçilmez katkılarda bulunarak güney kanadımızdaki caydırıcılığı güçlendiriyor" dedi.
Türk Dünyası Şartı kabul edildi
Ortak tarih, ortak edebiyat, ortak kültür... Türk Dünyası, gücünü Türk Devletleri Teşkilatı ile artırıyor. Türk Devletlerinin liderleri kardeşlik bağlarını güçlendirmek ve dayanışma ruhunu sürdürmek için Ortak Türk Dünyası fikrini benimsedi. Peki Türk Dünyası Şartı nedir?