Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü
GÜNDEMMALATYA (AA) Malatya, Şanlıurfa, Kahramanmaraş ve Adıyaman'da valilikler öncülüğünde, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla koordinasyon kurulu toplantıları düzenlendi.
Malatya Valiliğinde gerçekleştirilen toplantıda konuşan Vali Aydın Baruş, hiçbir mazeretin şiddeti mazur gösteremeyeceğini söyledi.
Örf ve geleneklerde kadına ve aileye karşı şiddetin yerinin olmadığını vurgulayan Baruş, şiddeti haklı göstermeye yönelik her tür açıklamaya karşı çıkılması gerektiğini belirtti.
Vali Baruş, kentte kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda yapılan çalışmaları anlattı.
Şanlıurfa
Şanlıurfa Valiliğindeki toplantıda konuşan Vali Abdullah Erin, kadına yönelik şiddetin sebepleri ile şiddetin önüne geçmek için yapılması gerekenlerin belirlenmesi ve çalışmalara buna göre yön verilmesi gerektiğini dile getirdi.
Kadınlara şiddetin önlenmesinde kurumlar arasındaki koordinasyonun önemine değinen Erin, "Bu işi sadece bir kurumun görevi olarak algılarsak büyük yanlış yapmış oluruz. İl eylem planı ve ulusal eylem planının da amacı bu. Çok boyutlu, toplumun tüm kesimlerini ilgilendiren ve aslında bir zihniyet dönüşümünün yaşanmasıyla minimum düzeye indirilebilecek bir olguyla karşı karşıyayız. Onun için toplumun bütün kesimlerinin katılmasına ihtiyacımız var." diye konuştu.
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve kadına yönelik şiddete karşı yürütülen çalışmaların yer aldığı sunumun yapıldığı toplantıya, Eyyübiye Kaymakamı Adem Ünal, Haliliye Kaymakamı Metin Esen, Karaköprü Kaymakam Vekili Abdullah Abid Öztoprak, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Metin Düz, İl Emniyet Müdürü Selçuk Doğuş, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hasan Bilici ve ilgili kurumların temsilcileri katıldı.
Kahramanmaraş
Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mutlu Kaya, kentte kadınlara yönelik yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.
Vali Coşkun, burada yaptığı konuşmada, kentte kadına yönelik şiddetin engellenmesi adına tüm kurumların yoğun şekilde çalıştığını kaydetti.
Pandemi sürecinden dolayı bir kısım çalışmaların ertelendiğine işaret eden Coşkun, "İnşallah pandemi sürecinden sonra normal günlerimize dönerek faaliyetlerimizi yoğun bir şekilde devam ettireceğiz." ifadesini kullandı.
Programa, Vali Yardımcısı Mahmut Hersanlıoğlu, İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can ile kurumların idari amirleri katıldı.
Adıyaman
Adıyaman'da, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla Demokrasi Parkı'nda, Toplum Destekli Polis ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından stant kuruldu.
Standı ziyaret eden Vali Mahmut Çuhadar, AA muhabirine, kadın ve şiddetin birbiriyle uyuşmayan iki kavram olduğuna dikkati çekti.
Kadınların şiddetle değil, övgü, sevgi ve saygıyla anılması gerektiğinin altını çizen Çuhadar, "Kadınlarımız hiçbir zaman şiddeti hak etmiyor. Şiddet onlar için bir kader değil. Bunu gören ve bilen devletimiz de birçok uygulamayla kadına yönelik şiddetin önlenmesine yönelik proje uygulamaktadır." şeklinde konuştu.
İlginizi Çekebilir
Zap'ta kilit kapandı
Terör örgütüne "pençe" darbesi Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, "Bu yılın başından itibaren 2 bin 564 terörist etkisiz hale getirilmiştir. En son, kahraman Mehmetçiğin büyük özverisi ve gayretiyle artık Zap’ta da kilit kapatılmıştır" dedi.
İsrail'e hiçbir ürünün ihracatına izin vermiyoruz
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Filistin Ekonomi Bakanı’nın özellikle paylaştığı bilgiyi tavsiye ederim. 624 kodu İsrail’e ihracattır. 625 kodu da Filistin’e ihracattır. 624 kodlu hiçbir ürüne izin vermediğimizi söylemek isterim” dedi
Türkiye, İttifakımıza paha biçilmez katkılarda bulunuyor
NATO Genel Sekreteri Rutte, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la bir araya gelmeyi sabırsızlıkla beklediğini dile getirerek, "Giderek öngörülemez hale gelen bir dünyada Türkiye, İttifakımıza paha biçilmez katkılarda bulunarak güney kanadımızdaki caydırıcılığı güçlendiriyor" dedi.
Türk Dünyası Şartı kabul edildi
Ortak tarih, ortak edebiyat, ortak kültür... Türk Dünyası, gücünü Türk Devletleri Teşkilatı ile artırıyor. Türk Devletlerinin liderleri kardeşlik bağlarını güçlendirmek ve dayanışma ruhunu sürdürmek için Ortak Türk Dünyası fikrini benimsedi. Peki Türk Dünyası Şartı nedir?