İran’da Kovid19’a karşı aşılama çalışmaları devam ediyor
GÜNDEMTAHRAN (AA) İran'da yeni tip koronavirüse (Kovid19) karşı 9 Şubat'ta başlayan genel aşılama çalışmaları 70 ve üzeri yaşlarla başkent Tahran ve diğer şehirlerde devam ediyor.
İran'da genel aşılama 9 Şubat'ta sağlık çalışanları ile başladı ve şu ana kadar 3 milyon 69 bin 35 doz aşı uygulandı.
Aşılama çalışmaları Sinopharm, Sputnik V ve AstraZeneca aşıları ile başkentte Tahran Alışveriş Merkezi'nde Kovid19 hastaları için tahsis edilen bölümde sürüyor.
Merkezin sorumlusu Doktor Bahar Kerimi AA muhabirine yaptığı açıklamada, aşıları Sağlık Bakanlığının belirlediği yaş sıralamasına göre yaptıklarını ve şu an 70 ile üzeri yaştaki vatandaşlara aşı uyguladıklarını söyledi.
Merkezde 08.0014.00 arasında çalışmaları sürdürdüklerini aktaran Kerimi aşıların ilk dozu ve ikinci dozunu genel olarak 412 hafta arayla yaptıklarını ve şu ana kadar ciddi bir yan etkisiyle karşılaşmadıklarını bildirdi.
İran'da yerli aşıyı üreten Bilim Kurulunun başında yer alan Muhammed Muhbir ise yerli aşı COVIRAN Bereket'i haziran ayından itibaren genel aşılamalarda kullanmaya başlayacaklarını kaydetti.
İlginizi Çekebilir
Zap'ta kilit kapandı
Terör örgütüne "pençe" darbesi Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, "Bu yılın başından itibaren 2 bin 564 terörist etkisiz hale getirilmiştir. En son, kahraman Mehmetçiğin büyük özverisi ve gayretiyle artık Zap’ta da kilit kapatılmıştır" dedi.
İsrail'e hiçbir ürünün ihracatına izin vermiyoruz
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Filistin Ekonomi Bakanı’nın özellikle paylaştığı bilgiyi tavsiye ederim. 624 kodu İsrail’e ihracattır. 625 kodu da Filistin’e ihracattır. 624 kodlu hiçbir ürüne izin vermediğimizi söylemek isterim” dedi
Türkiye, İttifakımıza paha biçilmez katkılarda bulunuyor
NATO Genel Sekreteri Rutte, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la bir araya gelmeyi sabırsızlıkla beklediğini dile getirerek, "Giderek öngörülemez hale gelen bir dünyada Türkiye, İttifakımıza paha biçilmez katkılarda bulunarak güney kanadımızdaki caydırıcılığı güçlendiriyor" dedi.
Türk Dünyası Şartı kabul edildi
Ortak tarih, ortak edebiyat, ortak kültür... Türk Dünyası, gücünü Türk Devletleri Teşkilatı ile artırıyor. Türk Devletlerinin liderleri kardeşlik bağlarını güçlendirmek ve dayanışma ruhunu sürdürmek için Ortak Türk Dünyası fikrini benimsedi. Peki Türk Dünyası Şartı nedir?