İnsan beynini okuyabilen robot üretildi
TEKNOLOJİÇinli bilim insanları, beyin dalgalarını ve kas aktivitesini izleyerek insan beynini okuyabilen giyilebilir robot üretti. Uzmanlar robotun yüzde 96 doğrulukla insan zihnini okuyabildiğini öne sürdü. Çin, küçülen işgücü ve artan işgücü maliyetleri sorunlarını çözmek için daha güçlü robotik teknolojiye şiddetle ihtiyaç duyuyor.
Sözlü komut vermeye gerek yok, sadece düşünmek yeter.
China Three Gorges Üniversitesi'ndeki Akıllı Üretim İnovasyon Teknolojisi Merkezi'nden araştırmacılar, robota komut vermek için söz veya harekete gerek olmadığını, düşünmenin yeterli olduğunu açıkladı.
Çin’de bir fabrikada çalışanlar üzerinde test edilen robot neredeyse anında düşünceye tepki veriyor.
Proje lideri Dong Yuanfa,bu nedenle robotun sekiz gönüllü tarafından yüzlerce saatlik eğitimden geçtiğini açıkladı.
Proje lideri bilim adamı Dong Yuanfa ve ortak araştırmacıları, yerel akran dergisinde yayınlanan bir makalede, "Modern endüstriyel üretimde, montaj işi toplam iş yükünün yüzde 45'ini ve toplam üretim maliyetinin yüzde 20-30'unu oluşturuyor" dedi.
Gazete, işbirlikçi robotların veya "cobotların" bir montaj hattının hızını hızlandırabileceğini, ancak uygulamalarının sınırlı kaldığını çünkü "insan niyetini tanıma yeteneklerinin genellikle yanlış ve kararsız" olduğunu söyledi.
İnsanlar ve robotlar veya otonom makineler, fabrikalarda on yıllardır birlikte çalışıyor, ancak kazaları önlemek için çoğu yerde çitlerle ayrılmış durumda.
İlginizi Çekebilir
Milli teknolojinin kalbinde Türk gençliğini görüyoruz
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, tam bağımsız Türkiye iddiası ve idari doğrultusunda her ne yapıyorsak işin kalbinde, merkezinde Türk gençlerini, TEKNOFEST kuşağını görüyoruz" dedi.
Türkiye'nin ilk kuantum bilgisayarı tanıtılacak
TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesinin çalışmalarıyla geliştirilen Türkiye'nin ilk kuantum bilgisayarı bugün faaliyete geçecek. Bilgisayar birçok alanda sağlayacağı katkılarla ülkenin bilgi işlem teknolojilerindeki gücünü artıracak.
Milyonlarca dolar cepte kalacak
Türkiye’nin insansız hava araçları yolculuğunda başrolde olan BAYKAR’ın yaklaşık 300 milyon dolarlık bir yatırımla ‘motor’ üreteceğini duyurması dikkate değer. Uzmanlara göre, bu yolla BAYKAR yurt dışından motor alımını belki de sonlandıracak ve milyonlarca dolar cepte kalacak. Motorun çok ciddi bir ihracat potansiyeli taşıyacağı beklentisi de var.
Togg T10F ilk kez görücüye çıktı
Togg, C araç segmentindeki ilk akıllı mobilite cihazı T10X'in ardından, yine aynı sınıfta geliştirilen ikinci cihazı T10F ilk kez Teknofest'te görücüye çıktı.