İHH, Etiyopya’daki çatışmalardan kaçan mülteciler için yaklaşık 4 bin 500 çadır kurdu
GÜNDEMSudan’a sığınan on binlerce Etiyopyalı mülteciye gıda ve barınma yardımı da yapıldı
İSTANBUL (AA) İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, Etiyopya'nın kuzeyindeki çatışmalardan kaçarak Sudan'a sığınan mülteciler için yaklaşık 4 bin 500 çadır temin etti.
AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Vakıf, Etiyopya ordusu ile Tigray Halk Kurtuluş Cephesi (TPLF) arasındaki çatışmalardan ve Tigray eyaletindeki güvensiz ortamdan kaçan binlerce Etiyopyalıya yardım eli uzattı.
Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) ve Sudan Mülteci Komiserliği iş birliğinde, krizin ilk gününden bu yana sahada çalışmalar yürüten Vakıf, yurtlarını terk eden ailelere barınma, gıda ve hijyen yardımı ulaştırdı.
Kadarif eyaletindeki Um Rakuba Kampı'nda 1117 çadır kurulmasının ardından 2 bin 250 aileye gıda kolisi, hijyen paketi ve battaniye dağıtıldı.
Tunaydbah Kampı'nda da 3 bin 365 çadır kuruldu, kampın belirli bölgelerine 250 litrelik 50 su tankı yerleştirildi ve 900 kişinin bir aylık ihtiyacını karşılayacak gıda çuvalları mülteci ailelere dağıtıldı.
Etiyopyalılardan İHH'ye teşekkür
Öte yandan, İHH'nin çalışmalarını takdir eden onlarca Etiyopyalı sosyal medyada, Vakfa ve Türkiye'ye teşekkür etti.
Vakıf, kamplarda yardım dağıtımı ve çadır kurulumunu sürdürüyor.
Şimdiye kadar 60 binden fazla Etiyopyalı Sudan'a kaçarken, Tigray eyaleti içerisinde de yüz binlerce kişi yerinden oldu.
Etiyopya ordusunun bir dönem Tigray eyaletini yöneten TPLF liderlerini yakalamak için operasyonları devam ediyor. Birleşmiş Milletler, eyaletin farklı bölgelerinde çatışmaların sürdüğünü rapor ediyor.
İlginizi Çekebilir
Türkiye, İttifakımıza paha biçilmez katkılarda bulunuyor
NATO Genel Sekreteri Rutte, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la bir araya gelmeyi sabırsızlıkla beklediğini dile getirerek, "Giderek öngörülemez hale gelen bir dünyada Türkiye, İttifakımıza paha biçilmez katkılarda bulunarak güney kanadımızdaki caydırıcılığı güçlendiriyor" dedi.
Türk Dünyası Şartı kabul edildi
Ortak tarih, ortak edebiyat, ortak kültür... Türk Dünyası, gücünü Türk Devletleri Teşkilatı ile artırıyor. Türk Devletlerinin liderleri kardeşlik bağlarını güçlendirmek ve dayanışma ruhunu sürdürmek için Ortak Türk Dünyası fikrini benimsedi. Peki Türk Dünyası Şartı nedir?
Yetkisiz çakar ve ruhsatsız silaha cezalar arttırıldı
Yetkisiz çakar kullanımına ve ateşli silahlara yönelik cezaların artırılmasını da içeren kanun teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı.
Cumhur İttifakı'nda görüş ayrılığı yok
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Cumhur İttifakı Türkiye Cumhuriyeti'dir, Türk milletinin özüdür. Yedi düvel topuyla tüfeğiyle üzerimize gelse bile ilke ve irademizden milim taviz vermedik, vermeyeceğiz" dedi.