İHH, ”Büsbüyük İyilikler” sloganıyla Sudanlı yetimlere destek programı düzenledi
GÜNDEM
HARTUM (AA) İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, yetim dayanışma projesi kapsamında Sudan'da 25 aileye istihdam ve kalkınma desteği sağladı.
Başkent Hartum'daki Kültür ve Enformasyon Bakanlığı konferans salonunda düzenlenen etkinliğe, Sudan Toplumsal Kalkınma Bakanlığı yetkilileri, vakfın iş birliği yaptığı yerel derneğin sorumluları, Türk kurumları ve derneklerinin temsilcileri ile iş insanları katıldı.
Etkinliğe katılan Sudanlı yetkililer, destekleri sebebiyle İHH ve Türk halkına teşekkür ederek, benzer projelerin Sudan genelinde artarak sürmesini temenni etti.
İHH Yetim Biriminden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Reşat Başer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Bugün Sudan’dayız, Hartum’da 'Büsbüyük İyilikler' başlıklı yetim dayanışma günleri projemizin uygulama sürecindeyiz. Bu yıl inşallah 31 ülkede 202 farklı proje ile yetim çocuklarımızın ama daha önemlisi annelerimizin hayatlarına dokunacağız." dedi.
Başer, bu projelerle annelerin kendi ayakları üzerinde durabilmesi ve çocuklarını hayata daha az sıkıntıyla hazırlayabilmesini hedeflediklerini belirtti.
Dikiş makinaları, küçükbaş ve büyükbaş hayvan temini, eğitim, sağlık ve gıda alanında ciddi projeler uyguladıklarını aktaran Başer, "Sudan’ın yapısına uygun projeler yapmaya çalışıyoruz. Bu bölgedeki ailelerin geçimlerine ciddi katkıları olduğundan yük taşıma aracı Tuk Tuk, 3 tekerlekli motor taksi Rakşa, sağmal keçi, koyun projesi, dikiş makinası projesini bu bölgede yoğun olarak uyguluyoruz." diye konuştu.
Başer, sahadaki ziyaretlerinde bu projelerin onların hayatlarında ne kadar etkili olduğunu birebir gördüklerini ifade ederek, şunları kaydetti:
"Fatıma annemizi ziyaret ettik. 2017 yılında 3 sağmal keçi verdiğimiz Fatıma annemizin gözlerinden bu projenin ne kadar etkili olduğunu anladık. 10 keçiyi kesim için satmış, 12 keçi ile beraber geçimlerini devam ettiriyorlar. 56 keçi sağmal durumda. Bu keçilerle beraber 3 tane çocuğunun üniversite harçlarını masraflarını karşılayabiliyor. Bu çalışma bizim için çok önemli bir şey. Tüm gönüllülerimize, destekçilerimize özellikle Türk halkına teşekkür ediyorum. Yetim çocukların ve annelerinin yanında olmaya devam edelim."
İlginizi Çekebilir
İsrail'e hiçbir ürünün ihracatına izin vermiyoruz
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Filistin Ekonomi Bakanı’nın özellikle paylaştığı bilgiyi tavsiye ederim. 624 kodu İsrail’e ihracattır. 625 kodu da Filistin’e ihracattır. 624 kodlu hiçbir ürüne izin vermediğimizi söylemek isterim” dedi
Türkiye, İttifakımıza paha biçilmez katkılarda bulunuyor
NATO Genel Sekreteri Rutte, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la bir araya gelmeyi sabırsızlıkla beklediğini dile getirerek, "Giderek öngörülemez hale gelen bir dünyada Türkiye, İttifakımıza paha biçilmez katkılarda bulunarak güney kanadımızdaki caydırıcılığı güçlendiriyor" dedi.
Türk Dünyası Şartı kabul edildi
Ortak tarih, ortak edebiyat, ortak kültür... Türk Dünyası, gücünü Türk Devletleri Teşkilatı ile artırıyor. Türk Devletlerinin liderleri kardeşlik bağlarını güçlendirmek ve dayanışma ruhunu sürdürmek için Ortak Türk Dünyası fikrini benimsedi. Peki Türk Dünyası Şartı nedir?
Yetkisiz çakar ve ruhsatsız silaha cezalar arttırıldı
Yetkisiz çakar kullanımına ve ateşli silahlara yönelik cezaların artırılmasını da içeren kanun teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı.