Iğdır Üniversitesince geliştirilen yerli ve milli dezenfeksiyon cihazı seri üretimde
TEKNOLOJİCihazın üretim sorumlusu Öğr. Gör. Murat Şimşek: ”Aldez Hava ve Ortam Dezenfeksiyon Cihazı’nın yurt içi ve yurt dışı satışları için ülkemizin önde gelen bir medikal firmasıyla anlaşmaya varmış bulunmaktayız. Iğdır Üniversitesi, ülkemize değer katacak üretimlerine devam edecektir”
IĞDIR (AA) Iğdır Üniversitesince geliştirilen Aldez Hava ve Ortam Dezenfeksiyon Cihazı'nın seri üretimine geçildi.
Yeni tip koronavirüs (Kovid19) ile mücadele kapsamında Iğdır Üniversitesince hazırlanan Aldez Hava ve Ortam Dezenfeksiyon Cihazı'nın ARGE çalışmaları tamamlandı. Hazırlanan cihazın ikinci modeli olan UV03 modeli, seri üretimin ardından kurumlarda ve iş yerlerinde kullanılmak üzere hizmete sunulacak.
Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, yaptığı açıklamada, cihazın kullanımına başlanılmasıyla tüm bulaşıcı hastalıkların bulaşmasını engellemede önemli bir adım atılmış olacağını belirtti.
Üniversite olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı yerli ve milli üretimlerin desteklenmesi çalışmalarına katkıda bulunmaya devam edeceklerini aktaran Alma, "Sayın Cumhurbaşkanımıza, yerli ve milli üretime vermiş olduğu önem ve ülkemiz bilim insanlarının, üreticilerinin hizmet etmesinin önünü açmalarından dolayı şükranlarımı sunuyorum." ifadesini kullandı.
Cihazın üretim sorumlusu Öğr. Gör. Murat Şimşek de cihazın özellikle koronavirüs salgını sonrasında artık vazgeçilmez bir hijyen sağlayıcı haline gelebileceğini ifade etti. Cihazın özelliklerinden bahseden Şimşek, şunları kaydetti:
"Aldez logosunu gördüğünüz her alanda kendinizi güvende hissedebilirsiniz. UVO3 modeli, 2 çalışma moduna sahiptir. Hava temizleme modunda, ortam havasını her türlü zararlı patojenlerden arındırmaktadır. Üstelik bu mod çalışırken ortamda bulunan insan, bitki ve hayvanlara herhangi bir zarar vermemektedir. İkinci modunda ise ortam dezenfeksiyonu sağlamaktadır. Bu mod çalıştırıldığında ortamda bulunan tüm eşyalar dezenfekte edilmektedir. Aldez Hava ve Ortam Dezenfeksiyon Cihazı'nın yurt içi ve yurt dışı satışları için ülkemizin önde gelen bir medikal firmasıyla anlaşmaya varmış bulunmaktayız. Iğdır Üniversitesi, ülkemize değer katacak üretimlerine devam edecektir."
İlginizi Çekebilir
Milli teknolojinin kalbinde Türk gençliğini görüyoruz
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, tam bağımsız Türkiye iddiası ve idari doğrultusunda her ne yapıyorsak işin kalbinde, merkezinde Türk gençlerini, TEKNOFEST kuşağını görüyoruz" dedi.
Türkiye'nin ilk kuantum bilgisayarı tanıtılacak
TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesinin çalışmalarıyla geliştirilen Türkiye'nin ilk kuantum bilgisayarı bugün faaliyete geçecek. Bilgisayar birçok alanda sağlayacağı katkılarla ülkenin bilgi işlem teknolojilerindeki gücünü artıracak.
Milyonlarca dolar cepte kalacak
Türkiye’nin insansız hava araçları yolculuğunda başrolde olan BAYKAR’ın yaklaşık 300 milyon dolarlık bir yatırımla ‘motor’ üreteceğini duyurması dikkate değer. Uzmanlara göre, bu yolla BAYKAR yurt dışından motor alımını belki de sonlandıracak ve milyonlarca dolar cepte kalacak. Motorun çok ciddi bir ihracat potansiyeli taşıyacağı beklentisi de var.
Togg T10F ilk kez görücüye çıktı
Togg, C araç segmentindeki ilk akıllı mobilite cihazı T10X'in ardından, yine aynı sınıfta geliştirilen ikinci cihazı T10F ilk kez Teknofest'te görücüye çıktı.