İbn Haldun Üniversitesinde İstanbul Yazım Merkezi Projesi’nin açılışı yapıldı
GÜNDEM
İSTANBUL (AA) İbn Haldun Üniversitesinde açılışı gerçekleştirilen İstanbul Yazım Merkezi Projesi ile kurmaca yazarlığı, akademik yazım, editörlük gibi yaratıcı özellik taşıyan meslekler için nitelikli insan kaynağının oluşturulması ve kaliteli eserler üretilmesi hedefleniyor.
Projenin açılışı dolayısıyla İbn Haldun Üniversitesi Başakşehir Yerleşkesindeki Öğrenci Merkezinde gerçekleştirilen programda konuşan Proje Komisyonu Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Melike Günyüz, sanatçı adaylarının yazım alanında özgür, özgün fikirler üretebilmelerine ve kendilerini ifade edebilmelerine imkan sağlayacak altyapıyı hazırlamak istediklerini söyledi.
İstanbul Yazım Merkezi Projesi'nin, Türkiye ve İstanbul'un ihtiyaç ve şartlarıyla uyumlu, yerel kaynaktan beslenen, ulusal ve uluslararası arenalarda rekabet edebilen multidisipliner bir eğitim modeli olacağını anlatan Günyüz, "Dünyanın birçok ülkesinde ve Türkiye'de artık destan, masal ve mitlerden yeniden üretilen kurmaca eserlere rastlıyoruz. Hali hazırda buradaki amaçlarımızdan birisi de yazarlık eğitimimizle üretilen eserlerin editörlük ve yayıncılık eğitimimizle edisyonunun sağlanması ve en çok konuşulan dillerden ikisine çevrilerek dünyanın entelektüel camiasına duyurulmasıdır." diye konuştu.
İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkan Yardımcısı İsrafil Kuralay ise projede emeği bulanan tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür etti. İTO olarak kültürün de bir ekonomik değeri bulunduğuna inandıklarını dile getiren Kuralay, "Kültür ekonomisi de denilebilir bir nevi bu duruma. Kültür ekonominin bir parçası olarak burada yer almaktan büyük mutluluk duyuyoruz." dedi.
Törene İbn Haldun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Atilla Arkan da katıldı.
İstanbul Yazım Merkezi Projesi
İstanbul Kalkınma Ajansının desteği, İbn Haldun Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi yürütücülüğü, İstanbul Ticaret Odası ve Basın Yayın Birliği paydaşlığında çalışmalarına başlanan İstanbul Yazım Merkezi Projesi ile kurmaca yazarlığı, akademik yazım, editörlük gibi yaratıcı özellik taşıyan meslekler için nitelikli insan kaynağının oluşturulması ve kaliteli eserler üretilmesi hedefleniyor.
Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümü ve Müfredat Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi iş birliğiyle Fikri Mülkiyet Destek ve Danışmanlık Birimi ve Kök Metinler Yazım Birimi gibi çeşitli birimlerin kurulacağı proje kapsamında, ayrıca Yetenek Geliştirme Eğitim Programı ve Editörlük ve Yayımcılık Eğitim Programı ile yazım alanında yetenekli gençlere ulaşılması amaçlanıyor.
İlginizi Çekebilir
Türkiye, İttifakımıza paha biçilmez katkılarda bulunuyor
NATO Genel Sekreteri Rutte, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la bir araya gelmeyi sabırsızlıkla beklediğini dile getirerek, "Giderek öngörülemez hale gelen bir dünyada Türkiye, İttifakımıza paha biçilmez katkılarda bulunarak güney kanadımızdaki caydırıcılığı güçlendiriyor" dedi.
Türk Dünyası Şartı kabul edildi
Ortak tarih, ortak edebiyat, ortak kültür... Türk Dünyası, gücünü Türk Devletleri Teşkilatı ile artırıyor. Türk Devletlerinin liderleri kardeşlik bağlarını güçlendirmek ve dayanışma ruhunu sürdürmek için Ortak Türk Dünyası fikrini benimsedi. Peki Türk Dünyası Şartı nedir?
Yetkisiz çakar ve ruhsatsız silaha cezalar arttırıldı
Yetkisiz çakar kullanımına ve ateşli silahlara yönelik cezaların artırılmasını da içeren kanun teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı.
Cumhur İttifakı'nda görüş ayrılığı yok
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Cumhur İttifakı Türkiye Cumhuriyeti'dir, Türk milletinin özüdür. Yedi düvel topuyla tüfeğiyle üzerimize gelse bile ilke ve irademizden milim taviz vermedik, vermeyeceğiz" dedi.