Gürcistan’da ”yaşlıların hakları” konulu uluslararası konferans başladı
GÜNDEM
TİFLİS (AA) Gürcistan'da, Türkiye Kamu Başdenetçisi (Ombudsman) Şeref Malkoç ve beraberindeki heyetin de katıldığı, "Yaşlıların Hakları, Ombudsmanlık ve Arabuluculuk Kurumlarının Rolü" konulu konferansın açılışı yapıldı.
Başkent Tiflis'te bir otelde düzenlenen açılış programına Malkoç, Gürcistan Ombudsmanı Nino Lomjaria, çeşitli ülkelerin ombudsmanları, dünya genelinde insan haklarının korunması alanında faaliyet gösteren uluslararası kurumların yöneticileri, Gürcü milletvekilliler ve diğer davetliler katıldı.
Açılış konuşmasını yapan Lomjaria, böylesi bir etkinliğin ülkesinde düzenlenmesinden dolayı büyük memnuniyet duyduğunu ifade ederek insan haklarının korunması yönünde Gürcistan'da yürüttükleri faaliyetleri anlattı.
Şeref Malkoç da Tiflis'teki konferansın düzenlenmesine katkı sağlayan tüm taraflara teşekkür ederek Gürcistan'da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Malkoç, özelikle Kovid19 salgını döneminde Türkiye'de yaşlı insanların haklarının korunması konusunda attıkları adımlar hakkında bilgiler verdi.
"Gürcistan ve Türkiye, iki dost ülke"
Açılış konuşmaların ardından Gürcistan'daki temasları hakkında AA muhabirine açıklamalarda bulunan Malkoç, Türkiye ile Gürcistan arasında güçlü iş birliği ve ilişkilerin mevcut olduğuna dikkati çekerek şunları kaydetti:
"Gürcistan ve Türkiye, iki dost ülke. Ekonomik, sosyal, kültürel, siyasal ilişkileri oldukça güzel ve örnek teşkil edecek bir düzeyde. Biz ombudsmanları olarak, insan hakları savunucuları olarak, işte bu sosyal, ekonomik, kültürel ve siyasal ilişkilerin yanı sıra insan hakları alanında dayanışma içerisindeyiz."
Gürcistan ziyareti kapsamında dün yerel Parlamentonun İnsan Hakları Komisyonu Başkanı ve Adalet Bakanı ile görüştüklerini aktaran Malkoç, "Gürcistan'daki gelişmeleri, hukuk alanındaki gelişmeleri ilgiyle ve büyük memnuniyetle takip ediyoruz. Gürcistan'ın refahı ve huzuru, Kafkasya'nın refahı ve huzuruna destek verecektir. O açıdan Gürcistan'daki her gelişme, Türkiye'yi ve bu bölgedeki insanlara alakadar etmektedir." diye konuştu.
Türkiye ile Gürcistan ve Azerbaycan arasındaki üçlü iş birliğine de değinen Malkoç sözlerini şöyle sürdürdü:
"Özelikle Türkiye, Gürcistan ve Azerbaycan'ın dayanışması ve dostluğu Kafkasya bölgesi ve insanına barış getirecektir. Biz ombudsmanlık olarak, insan haklarını savunan kurumlar olarak ona katkıda bulunmaya çalışıyoruz."
Bazı katılımcıların video konferansı yoluyla katıldığı Tiflis konferansı yarın sona erecek.
İlginizi Çekebilir
Zap'ta kilit kapandı
Terör örgütüne "pençe" darbesi Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, "Bu yılın başından itibaren 2 bin 564 terörist etkisiz hale getirilmiştir. En son, kahraman Mehmetçiğin büyük özverisi ve gayretiyle artık Zap’ta da kilit kapatılmıştır" dedi.
İsrail'e hiçbir ürünün ihracatına izin vermiyoruz
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Filistin Ekonomi Bakanı’nın özellikle paylaştığı bilgiyi tavsiye ederim. 624 kodu İsrail’e ihracattır. 625 kodu da Filistin’e ihracattır. 624 kodlu hiçbir ürüne izin vermediğimizi söylemek isterim” dedi
Türkiye, İttifakımıza paha biçilmez katkılarda bulunuyor
NATO Genel Sekreteri Rutte, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la bir araya gelmeyi sabırsızlıkla beklediğini dile getirerek, "Giderek öngörülemez hale gelen bir dünyada Türkiye, İttifakımıza paha biçilmez katkılarda bulunarak güney kanadımızdaki caydırıcılığı güçlendiriyor" dedi.
Türk Dünyası Şartı kabul edildi
Ortak tarih, ortak edebiyat, ortak kültür... Türk Dünyası, gücünü Türk Devletleri Teşkilatı ile artırıyor. Türk Devletlerinin liderleri kardeşlik bağlarını güçlendirmek ve dayanışma ruhunu sürdürmek için Ortak Türk Dünyası fikrini benimsedi. Peki Türk Dünyası Şartı nedir?