Güney Kore'de tüm vatandaşların yaşı küçülecek
DÜNYAGüney Kore, geleneksel yaş sayma yöntemini ortadan kaldırmak ve uluslararası standardı benimsemek için yeni bir yasa çıkarıyor. Bu yasa, vatandaşlarını resmi belgelerde bir veya iki yaş küçülmesine olanak sağlayacak.
Güney Kore'de yaş sistemi, dünyanın geri kalanından farklı.
Koreliler doğduklarında bir yaşında sayılıyor ve her 1 Ocak'ta bir yıl ekleniyor.
Zorunlu askerlik amacıyla veya yasal alkol ve sigara içme yaşının hesaplanması için, bir kişinin yaşının doğumdaki sıfırdan hesaplandığı ve 1 Ocak'ta bir yılın eklendiği ayrı bir sistem de mevcut.
Bununla birlikte, 1960'ların başından bu yana, Güney Kore tıbbi ve yasal belgeler için doğumda sıfırdan hesaplama ve her doğum gününe bir yıl ekleme uluslararası normunu da kullandı.
Kafa karıştırıcı sistemler dizisi, yalnızca uluslararası yaş sayma yönteminin kullanılmasını şart koşan yeni yasaların yürürlüğe girdiği Haziran 2023'ten itibaren ortadan kalkacak.
İktidardaki Halkın Gücü partisinden Yoo Sang-bum parlamentoya verdiği demeçte, "Revizyon, gereksiz sosyo-ekonomik maliyetleri azaltmayı hedefliyor çünkü yasal ve sosyal anlaşmazlıklar ile yaş hesaplamanın farklı yollarından kaynaklanan kafa karışıklığı devam ediyor." dedi.
Yeni yasa ile vatandaşların yaşı küçülmüş olacak.
İlginizi Çekebilir
Afrika'da yerinden edilenlerin sayısı 15 yılda 3 katına çıktı
Ülke İçinde Yerinden Edilme İzleme Merkezi, Afrika'da ülke içinde yerinden edilenlerin sayısının 15 yılda 3 katına çıkarak 35 milyona ulaştığını açıkladı.
Lübnan ile Terör devleti israil arasında ateşkes antlaşması
ABD Başkanı Joe Biden'ın Lübnan ile İsrail hükümetlerinin onaylamasının ardından duyurduğu ateşkes antlaşması yerel saatle 04.00 (Türkiye saati ile 05.00) itibarıyla yürürlüğe girdi.
UCM'den Netanyahu için tutuklama emri
Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM), Gazze'de savaş suçu işledikleri gerekçesiyle katil Binyamin Netanyahu ve eski savunma bakanı Yoav Gallant hakkında tutuklama kararı çıkardı.
Gazze'de kıtlık riski 'felaket' düzeyine ulaştı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Gazze'de kıtlık riski uluslararası sınıflandırmalara göre 'felaket' düzeyine ulaşmıştır. Türkiye olarak, bölgeye 86 bin tondan fazla yardımda bulunduk, Lübnan'a yardımlarımız ise 1300 tonu aştı" dedi.