Global Game Jam Gaziantepte başladı
TEKNOLOJİHKÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Veysi İşler: Amaç oyun geliştirme sektörününün gelişmesini sağlamak. Her yıl bir tema açıklanıyor. Katılımcılar, bu temayı kullanarak 48 saat içinde oyun geliştiriyor. Hem birbirlerini tanıyorlar hem de şirketler onları tanıyor
GAZİANTEP (AA) Her yıl dünyanın birçok yerinde aynı anda düzenlenen oyun geliştirme etkinliği "Global Game Jam" Gaziantep'te başladı.
Gaziantep Üniversitesi Target Teknoloji Transfer Ofisi (TARGET) ve Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) iş birliğinde bir araya gelen öğrenciler, kendi oyunlarını geliştiriyor.
Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nde başlayan etkinlikte bir araya gelen katılımcılar, 48 saat boyunca kendilerine verilen tema kapsamında oyun geliştirecek.
HKÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Veysi İşler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Global Game Jam etkinliğinin her yıl düzenlendiğini belirterek, belirlenen bir tema kapsamında oyun geliştirildiğini söyledi.
Bu yıl etkinliğe Gaziantep'te ilginin arttığına dikkati çeken İşler, şunları kaydetti:
"Amaç oyun geliştirme sektörünün gelişmesini sağlamak. Her yıl bir tema açıklanıyor. Katılımcılar, bu temayı kullanarak 48 saat içinde oyun geliştiriyor. Hem birbirlerini tanıyorlar hem de şirketler onları tanıyor. Dünyaca ünlü şirketlerin yöneticileri de takip ediyor. Bu etkinlik pazar günü 15.30'da sona erecek. Bütün dünyanın göreceği web sitesine yüklenecek. Bu etkinliği eğitim ortamı gibi düşünebilirsiniz."
Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektör Vekili Edibe Sözen de üniversite olarak Global Game Jam'e 4. kez katıldıklarını belirterek, 100'den fazla ülkeden insanların iştirak ettiğini kaydetti.
Global Game Jam'in oyun kurma ve geliştirme etkinliği olduğunu anlatan Sözen, katılanlara başarılar diledi.
İlginizi Çekebilir
Milli teknolojinin kalbinde Türk gençliğini görüyoruz
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, tam bağımsız Türkiye iddiası ve idari doğrultusunda her ne yapıyorsak işin kalbinde, merkezinde Türk gençlerini, TEKNOFEST kuşağını görüyoruz" dedi.
Türkiye'nin ilk kuantum bilgisayarı tanıtılacak
TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesinin çalışmalarıyla geliştirilen Türkiye'nin ilk kuantum bilgisayarı bugün faaliyete geçecek. Bilgisayar birçok alanda sağlayacağı katkılarla ülkenin bilgi işlem teknolojilerindeki gücünü artıracak.
Milyonlarca dolar cepte kalacak
Türkiye’nin insansız hava araçları yolculuğunda başrolde olan BAYKAR’ın yaklaşık 300 milyon dolarlık bir yatırımla ‘motor’ üreteceğini duyurması dikkate değer. Uzmanlara göre, bu yolla BAYKAR yurt dışından motor alımını belki de sonlandıracak ve milyonlarca dolar cepte kalacak. Motorun çok ciddi bir ihracat potansiyeli taşıyacağı beklentisi de var.
Togg T10F ilk kez görücüye çıktı
Togg, C araç segmentindeki ilk akıllı mobilite cihazı T10X'in ardından, yine aynı sınıfta geliştirilen ikinci cihazı T10F ilk kez Teknofest'te görücüye çıktı.