Filistinli gruplardan Gazze’deki FilistinTürkiye Dostluk Hastanesi’ne ziyaret
SAĞLIK
GAZZE (AA) İsrail ablukası altındaki Gazze'de Filistinli grupların temsilcilerinden oluşan bir heyet FilistinTürkiye Dostluk Hastanesi'ni ziyaret etti.
Filistin Sağlık Bakanlığının 7 Nisan Dünya Sağlık Günü dolayısıyla düzenlediği etkinlikler kapsamında, Gazze'deki İslami ve Ulusal Güçler Komitesinden bir heyet FilistinTürkiye Dostluk Hastanesi'ne ziyaret düzenledi.
Gazze'deki bazı Filistinli grupların temsilcilerinin de katıldığı programda heyet, hastanenin çalışma sitemi hakkında bilgi aldıktan sonra odalarda bazı hastaları ziyaret etti.
Hamas Sözcüsü Hazım Kasım ziyaret sırasında AA muhabirine yaptığı açıklamada, FilistinTürkiye Dostluk Hastanesi'nde gelişmiş teknik ekipmanlar ve sistemli şekilde çalışan uzman bir idare ile karşılaştıklarını söyledi.
Sözcü Kasım açıklamasında, "Türkiye'nin bu hastaneye verdiği desteği takdir ediyoruz ve desteğin devam edip gelişeceğini umuyoruz." ifadelerini kullandı.
Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansının (TİKA) abluka altındaki Gazze Şeridi'nde inşa ettirdiği (20112017) TürkiyeFilistin Dostluk Hastanesi, toplam 33 bin 400 metrekarelik kapalı alanda birbiriyle bağlantılı 8 blok, 4 ameliyathane, yoğun bakım üniteleri, laboratuvarlar ve 180 odadan oluşuyor.
Hastane sadece Gazze'nin değil tüm Filistin'in en büyük ve en modern sağlık merkezi konumunda bulunuyor.
İlginizi Çekebilir
Her 10 kişiden biri KOAH
Dünyadaki en yaygın sağlık sorunlarından biri de KOAH… Öyle ki her 10 kişiden birinde görülüyor. Hastalıktan korunmanın başlıca yolu ise sigaradan uzak durmaktan geçiyor.
Sağlık sistemimizi lekelemeye çalışanlara göz açtırmayacağız
Sağlık Bakanı Memişoğlu, "Özel hastanelere ilişkin denetimler aralıksız devam ederken özel sağlık kurumlarına ilişkin yapısal reformlar da bakanlığımızın gündemindedir. Bütün dünyanın takdir ettiği sağlık sistemimizi, kişisel çıkarları ve maddi menfaatleri için lekelemeye çalışanlara göz açtırmayacağız" dedi.
Dünyanın ilk akciğer kanseri aşısı denemeleri yedi ülkede başlatıldı
Dünyanın ilk mRNA akciğer kanseri aşısı, Türkiye'nin de dahil olduğu 7 ülkedeki hastalar üzerinde denenmeye başladı. Uzmanlar, bu aşının binlerce hayatı kurtarma potansiyelini "çığır açıcı" olarak nitelendiriyor.
30'u yerli 39 ilaç daha geri ödeme listesine alındı
Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılan düzenlemeyle 30'u yerli üretim olmak üzere 39 ilaç daha geri ödeme listesine alındı.