Filistin Başbakanı’ndan ”Arap ülkelerinin İsrail’le normalleşme toplantılarına” tepki:
GÜNDEM”Arap ülkelerinin, İsrail işgali son bulmadan Tel Aviv’le yaptığı normalleşme toplantıları, İsrail’e karşılıksız verilen bir ödülden başka bir şey değildir”
RAMALLAH (AA) Filistin Başbakanı Muhammed Iştiyye, Arap ülkeleri ile İsrail arasında yapılan "normalleşme toplantılarına" tepki gösterdi.
Başbakanlık ofisinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Bakanlar Kurulu toplantısında konuşan Iştiyye, "Arap ülkelerinin, İsrail işgali son bulmadan Tel Aviv'le yaptığı normalleşme toplantıları, İsrail'e karşılıksız verilen bir ödülden başka bir şey değildir." dedi.
Iştiyye, İsrail'in, Filistin toprakları ve kutsal mekanlara yönelik saldırılarına, Yahudi yerleşimcilerin Mescidi Aksa'ya girişine izin vermeye devam etmesine ilişkin de uyarıda bulundu.
Filistin Başbakanı, "Buna artık tahammül edilemez. Kudüs'te yaşayan halkımız her zaman tetikte olacak. Ancak ramazana az bir vakit kala yapılan bu tarz girişimler tansiyonu yükseltecektir." ifadelerini kullandı.
İsrail, ABD, Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Fas ve Bahreyn Dışişleri Bakanları, İsrail'in ev sahipliğinde dün akşam başlayan Necef Zirvesi kapsamında ikili görüşmeler yürütmüştü.
Zirve kapsamındaki görüşmelerde İran ile nükleer anlaşma başta olmak üzere RusyaUkrayna savaşı, İsrailFilistin meselesi ve İsrail ile Arap ülkeleri arasındaki normalleşme dahil birçok bölgesel konunun ele alınacağı belirtilmişti.
BAE, Bahreyn ve Fas, 2020'de İsrail'le ilişkileri normalleştirme anlaşmasına varmıştı.
İlginizi Çekebilir
Zap'ta kilit kapandı
Terör örgütüne "pençe" darbesi Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, "Bu yılın başından itibaren 2 bin 564 terörist etkisiz hale getirilmiştir. En son, kahraman Mehmetçiğin büyük özverisi ve gayretiyle artık Zap’ta da kilit kapatılmıştır" dedi.
İsrail'e hiçbir ürünün ihracatına izin vermiyoruz
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Filistin Ekonomi Bakanı’nın özellikle paylaştığı bilgiyi tavsiye ederim. 624 kodu İsrail’e ihracattır. 625 kodu da Filistin’e ihracattır. 624 kodlu hiçbir ürüne izin vermediğimizi söylemek isterim” dedi
Türkiye, İttifakımıza paha biçilmez katkılarda bulunuyor
NATO Genel Sekreteri Rutte, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la bir araya gelmeyi sabırsızlıkla beklediğini dile getirerek, "Giderek öngörülemez hale gelen bir dünyada Türkiye, İttifakımıza paha biçilmez katkılarda bulunarak güney kanadımızdaki caydırıcılığı güçlendiriyor" dedi.
Türk Dünyası Şartı kabul edildi
Ortak tarih, ortak edebiyat, ortak kültür... Türk Dünyası, gücünü Türk Devletleri Teşkilatı ile artırıyor. Türk Devletlerinin liderleri kardeşlik bağlarını güçlendirmek ve dayanışma ruhunu sürdürmek için Ortak Türk Dünyası fikrini benimsedi. Peki Türk Dünyası Şartı nedir?