Fatih Ömeroğlu’nun ”ARAYAN” sergisi sanatseverlerle buluştu
KÜLTÜR SANATFatih Belediyesi Kadırga Sanat Galerilerinde ziyarete açılan, kök metaforların çağdaş sanatla yeniden yorumlandığı 26 eserin yer aldığı sergi 28 Ağustos’a kadar görülebilecek Hat sanatından Anadolu motiflerine, folklordan dinler tarihine farklı temaları özgün metaforlarla bir araya getiren sergide, kağıt ve fırça kullanılmadan oluşturulan heykel ve tablolar ziyaretçilerin beğenisine sunuldu
İSTANBUL (AA) Çağdaş sanat eserleri üzerine çalışan Fatih Ömeroğlu'nun hazırladığı "ARAYAN" sergisi ziyarete açıldı.
Fatih Belediyesi Kadırga Sanat Galerilerindeki sergide geleneksel sanatlardan izler taşıyan, kök metaforların çağdaş sanatla yeniden yorumlandığı 26 eser yer aldı.
Serginin açılışında konuşan Fatih Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Durhat, yepyeni sergi ve etkinliklerle Fatih'te sanatı yaşatmaya devam edeceklerini söyledi.
Fatih Belediyesi olarak sanatın toplumla bağına önem verdiklerini vurgulayan Durhat, "Fatih Belediyesi olarak sanatın toplumla bağını çok önemsiyor, kültüre ve sanata yaptığımız yatırımların geleceğimizi inşa edecek güçte olduğuna inanıyoruz. Sanatı her devirde arayan insandır, en başta kendini arar hayatını anlamlandırmak ister. Araçları ve teknikleri değişse de güzelin ve hakikatin peşinden koşar. Fatih Belediyesi olarak gelenekselden moderne sanatın her tarzına değer vererek sanatçılarımızı destekliyoruz." değerlendirmesini yaptı.
AK Parti İstanbul Milletvekili Şirin Ünal da Fatih Belediyesinin başarılı çalışmalara imza attığını belirterek, sergide emeği geçenlere teşekkür etti.
"Sergi üçlemelerle ortak bir kavram oluşturarak hazırlandı"
Sanatçı Fatih Ömeroğlu, sergilenen eserleri farklı başlıklar kullanarak hazırladığını belirterek, "Yazı üçlemesi, motif işlemesi, Peygamber kıssaları üçlemesi ve heykel üçlemesi gibi üçlemeler üzerine kurduk. Bu üçlemelerle ortak bir kavram oluşturup sergiyi hazırladık." dedi.
Sergiye ve eserlere ilişkin hazırlanan kataloğa olumlu tepkiler aldıklarını dile getiren Ömeroğlu, şunları söyledi:
"Sanatçının, kültürünü oluşturan kök metaforları tanıması, bilmesi ve bu yeti ile yeni yorumlar yaparak üretmesi yerel olanı evrensel çizgide, evrensel olanı ise yerel çizgide yüceltir. Sanatın evrensellik ilkesi kültür farklılıklarına rağmen anlaşılabilen ortak bir dildir. Bu sebeple kültür çeşitliliğinin muhafazası evrensel olanın zenginliğini arttırır.
Bizler, öncemiz ve yaşadığımız zaman arasındaki bağı zedelersek kendimize anlattığımızı bir başkasının anlamasını bekleyemeyiz. Diğer yandan tek maksadımız belgelemek ve bilgilendirmekse sanat anlayışımızı tekrar gözden geçirmemiz gerekir. Bu iki nokta arasındaki diğer bir nokta ise; oluşturduğumuz görsel dil dünyasını, oluşturmaya çalıştığınız bir kavram içinde, yaşanmış, yaşanılan ve yaşanacak olan dünyaya sunmaktır."
Serginin açılışına Zeynep Gemuhluoğlu, Güvenç Güven, Taner Alakuş, Şehnaz Özcan, Aslıhan Erkmen, Betül Bilgin, Levent Karaduman, Gürkan Pehlivan ve Hasan Türkmen'in de arasında bulunduğu sanat camiasından önemli isimler katıldı.
Sergi hakkında
Kadim olanın felsefesiyle çağdaş olanın tekniğinin bir araya geldiği sergi, kağıt ve fırça kullanılmadan oluşturulan heykel ve tablolardan meydana geliyor.
İzleyiciler ARAYAN sergisinde hat sanatından Anadolu motiflerine, folklordan dinler tarihine farklı temaların özgün metaforlarla bir araya getirildiği eserleri görebiliyor.
Sanatçının, kendine özgü üslubuyla yaşadığı kültürü çağdaş bir yorum ve çeşitlilikle sunduğu sergi, 28 Ağustos'a kadar ziyaret edilebilecek.
İlginizi Çekebilir
Oscar'da kırmızı broşlarla Gazze'de ateşkes çağrısı
Oscar töreninde aralarında Ramy Youssef, Mark Ruffalo ve Billie Eilish gibi isimlerin bulunduğu birçok sanatçı salona "Gazze'de ateşkes" talebini sembolize eden kırmızı broşlarla geldi.
Sanat dünyası Gazze İçin Ben de Oradayım konserinde buluştu
"Gazze İçin Ben de Oradayım" konseri, Türkiye ve dünyadan birçok sanatçının katılımıyla Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) gerçekleştirildi.
Türkiye Kültür Yolu Festivalleri
Masallar diyarı'ndan Kültür Yolu'na... Ülkemizin uluslararası marka değerini artırmayı amaçlayan Türkiye Kültür Yolu Festivalleri, masallar diyarı Kapadokya'dan başlıyor. 5-13 Ağustos tarihleri arasında yapılacak festivalde sergi, konser, söyleşi ve atölyelerden oluşan 300’den fazla etkinlik sanatseverlerle buluşacak. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın düzenlediği festivalde binden fazla sanatçı yer alacak.
Türk Dil Kurumu bazı sözcüklerin yazımını değiştirdi
Türk Dil Kurumu (TDK) Güncel Türkçe Sözlüğün 12. baskısı ile birlikte pek çok sözcüğün yazımında değişikliğe gitti. Artık unvan değil ünvan; çiğ börek değil çi börek; kümeden düşmek değil küme düşmek. İşte o sözcüklerden bazıları...