Erzurum’da üniversite öğrencilerinden hasta çocuklara 23 Nisan sürprizi
SAĞLIK
ERZURUM (AA) Erzurum'da üniversite öğrencileri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla "palyaço" kıyafeti giyip şehir hastanesinde tedavi gören çocuklara sürpriz yaptı.
Erzurum Şehir Hastanesi yönetimince Çocuk Hastalıkları Kliniğinde çocukların eğlenip mutlu olması için 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla çeşitli etkinlikler yapıldı.
Hastanenin çocuk servisi ve polikliniklerinin Türk bayrağı ve balonlarla süsleyen sağlık çalışanları, burada yatarak tedavi gören çocuklara pasta ikram etti.
Çocuk servisini ziyaret eden üniversite öğrencilerinden oluşan "Renkli Dokunuşlar Grubu" da palyaço kıyafetleriyle odalarında sürpriz yapıp çeşitli hediyeler verdiği çocukların yüzünü güldürdü.
Gönüllüler, çocuklarla müzik eşliğinde oyunlar oynayıp dans etti.
Renkli Dokunuşlar Grubu'ndan üniversite öğrencisi Mehmet Akif Dönmez, AA muhabirine, gönüllü olarak kurs ve biriktirdikleri harçlıklarıyla çeşitli etkinlikler yaptıklarını söyledi.
23 Nisan dolayısıyla hasta çocukları ziyaret edip onlara moral vermek istediklerini anlatan Dönmez, "Çocuklarla eğlenip oynayarak acılarını hafifletmeyi düşündük. Etkinliğimizle çocuklar kadar aileleri de moral buldu. Hepimizin yaşı büyük olmasına rağmen bugün bizler çocuk olduk. Tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun." dedi.
İlginizi Çekebilir
Her 10 kişiden biri KOAH
Dünyadaki en yaygın sağlık sorunlarından biri de KOAH… Öyle ki her 10 kişiden birinde görülüyor. Hastalıktan korunmanın başlıca yolu ise sigaradan uzak durmaktan geçiyor.
Sağlık sistemimizi lekelemeye çalışanlara göz açtırmayacağız
Sağlık Bakanı Memişoğlu, "Özel hastanelere ilişkin denetimler aralıksız devam ederken özel sağlık kurumlarına ilişkin yapısal reformlar da bakanlığımızın gündemindedir. Bütün dünyanın takdir ettiği sağlık sistemimizi, kişisel çıkarları ve maddi menfaatleri için lekelemeye çalışanlara göz açtırmayacağız" dedi.
Dünyanın ilk akciğer kanseri aşısı denemeleri yedi ülkede başlatıldı
Dünyanın ilk mRNA akciğer kanseri aşısı, Türkiye'nin de dahil olduğu 7 ülkedeki hastalar üzerinde denenmeye başladı. Uzmanlar, bu aşının binlerce hayatı kurtarma potansiyelini "çığır açıcı" olarak nitelendiriyor.
30'u yerli 39 ilaç daha geri ödeme listesine alındı
Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılan düzenlemeyle 30'u yerli üretim olmak üzere 39 ilaç daha geri ödeme listesine alındı.