Eğitim sempozyumunda yeni teknoloji trendleri tanıtıldı
GÜNDEMANTALYA (AA) Türkiye Özel Okullar Derneği tarafından düzenlenen 20. Eğitim Sempozyumunda tanıtılan öğretmen ve öğrencinin dersteki performansını algılayan interaktif ekranlar ilgi çekti.
Geçen yıl yeni tip koronavirüs (Kovid19) nedeniyle yapılamayan 20. Eğitim Sempozyumu, "Eğitimde Dönüşüm" temasıyla, Antalya'nın Serik ilçesi Belek Turizm Merkezi'ndeki bir otelde gerçekleştiriliyor. 680 okuldan bin 400'e yakın eğitimcinin katıldığı sempozyumda 91 firma, ürünlerini tanıtmak için stant kurdu. Özellikle interaktif ekran, akıllı tahta gibi yeni teknoloji trendlerini tanıtan firmaların stantları, katılımcılar tarafından büyük ilgi gördü.
Firmalardan ViewSonic Türkiye Ülke Müdürü M.Önder Şengür, AA muhabirine, yaklaşık 5 yıldır yazılım, donanım ve içerik alanında üretimler yaptıklarını söyledi.
Eğitim teknolojileri alanında yeni bir ürün geliştirdiklerini ve sempozyumda da tanıttıklarını anlatan Şengür, "Sınıf içerisinde öğretmenlerimizin, ders esnasında öğrencilerin dikkat durumlarını algılamasını sağlayan "myViewBoard Sens" interaktif ekran, büyük ilgi gördü. Derste geri bildirimler alan öğretmenimiz, kendi performansını ölçebiliyor ve dersin gidişatına göre performansını geliştiriyor. Bu sistem ABD ve İngiltere'de kullanılmaya başlandı, yaklaşık 3 ay içinde Türkiye'de eğitim kurumların beğenisine sunacağız." diye konuştu.
Öğretmenlerin öğrencilerin ders anında mutlu, sıkılmış, hareketli gibi duyusal reaksiyonlarını ölçümleyebileceğini ifade eden Şengür, aynı zamanda ses ve ısı gibi çevresel faktörleri de analiz edebildiğini kaydetti.
Türkiye Özel Okullar Derneği Gaziantep Bölge Temsilcisi ve Gaziantep'teki bir özel okul kurucusu İbrahim Kaçıran da sempozyumun eğitim dünyası açısından son derece yararlı geçtiğini söyledi.
Sempozyumun 20 yıllık bir maziye sahip olduğunu dile getiren Kaçıran, "Sempozyumda yeni teknolojilerle, bilgilerle tanışıyoruz, çok faydalanıyoruz. Okullarımıza da ciddi katkısı oluyor. Son derece yararlı bir etkinlik." ifadelerini kullandı.
İlginizi Çekebilir
Zap'ta kilit kapandı
Terör örgütüne "pençe" darbesi Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, "Bu yılın başından itibaren 2 bin 564 terörist etkisiz hale getirilmiştir. En son, kahraman Mehmetçiğin büyük özverisi ve gayretiyle artık Zap’ta da kilit kapatılmıştır" dedi.
İsrail'e hiçbir ürünün ihracatına izin vermiyoruz
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Filistin Ekonomi Bakanı’nın özellikle paylaştığı bilgiyi tavsiye ederim. 624 kodu İsrail’e ihracattır. 625 kodu da Filistin’e ihracattır. 624 kodlu hiçbir ürüne izin vermediğimizi söylemek isterim” dedi
Türkiye, İttifakımıza paha biçilmez katkılarda bulunuyor
NATO Genel Sekreteri Rutte, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la bir araya gelmeyi sabırsızlıkla beklediğini dile getirerek, "Giderek öngörülemez hale gelen bir dünyada Türkiye, İttifakımıza paha biçilmez katkılarda bulunarak güney kanadımızdaki caydırıcılığı güçlendiriyor" dedi.
Türk Dünyası Şartı kabul edildi
Ortak tarih, ortak edebiyat, ortak kültür... Türk Dünyası, gücünü Türk Devletleri Teşkilatı ile artırıyor. Türk Devletlerinin liderleri kardeşlik bağlarını güçlendirmek ve dayanışma ruhunu sürdürmek için Ortak Türk Dünyası fikrini benimsedi. Peki Türk Dünyası Şartı nedir?