Edirne’nin ”mor turizmi” Lavanta Tarla Günleri sembolik hasatla başladı
GÜNDEM
EDİRNE (AA) Edirne 5. Lavanta Tarla Günleri sembolik hasatla başladı.
Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık, Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsünce düzenlenen organizasyonun açılış programı için enstitü bahçesinde düzenlenen hasat programında lavantanın ekim alanın Trakya'da olduğu gibi Türkiye'de de arttığını söyledi.
Lavantanın tarımsal üretiminin yanı sıra turizmde de gelir getirici bir aromatik bitki olduğuna dikkati çeken Kırbıyık, "İnşallah biz de turizm açısından önemli bir kent olduğumuz için bu ürünü turizmin bir parçası haline getirmeyi amaçlıyoruz. Özellikle Karaağaç'ta oluşturulan yeni bahçenin çok ilgi ve ziyaretçi çekeceğini, özellikle oradan çekilmiş fotoğrafların sosyal medyadan ülkenin dört bir yanına yayılacağını değerlendiriyoruz." dedi.
Kırbıyık, önemli bir tarım kenti olan Edirne'de bitki çeşitliliğinin artırılması gerektiğini, marjinal tarım arazilerinden gelir elde edilmesi anlamında lavantanın önemli bir bitki olduğunu vurguladı.
Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan da Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsünün tohum üretimi başta olmak üzere önemli çalışmalara imza attığını belirtti.
Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Adnan Tülek ise kentte lavanta yetiştiriciliğine 2015 yılında başlandığını ve ekim alanlarının her geçen yıl arttığını kaydetti.
Konuşmaların ardından Vali Kırbıyık ve protokol üyeleri sembolik hasat için lavanta tarlasında hasat yaptı.
Etkinlikte katılımcılara lavantalı kurabiye, lavantalı kek, lavanta aromalı gazoz ve dondurma ikramlarının yanı sıra lavanta buketleri armağan edildi.
Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğrencilerinin mor çiçekler arasında verdiği mini konser ilgiyle dinlendi.
Tarla günleri kapsamında enstitünün lavanta bahçeleri 1 hafta boyunca ziyarete açık tutulacak.
İlginizi Çekebilir
Zap'ta kilit kapandı
Terör örgütüne "pençe" darbesi Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, "Bu yılın başından itibaren 2 bin 564 terörist etkisiz hale getirilmiştir. En son, kahraman Mehmetçiğin büyük özverisi ve gayretiyle artık Zap’ta da kilit kapatılmıştır" dedi.
İsrail'e hiçbir ürünün ihracatına izin vermiyoruz
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Filistin Ekonomi Bakanı’nın özellikle paylaştığı bilgiyi tavsiye ederim. 624 kodu İsrail’e ihracattır. 625 kodu da Filistin’e ihracattır. 624 kodlu hiçbir ürüne izin vermediğimizi söylemek isterim” dedi
Türkiye, İttifakımıza paha biçilmez katkılarda bulunuyor
NATO Genel Sekreteri Rutte, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la bir araya gelmeyi sabırsızlıkla beklediğini dile getirerek, "Giderek öngörülemez hale gelen bir dünyada Türkiye, İttifakımıza paha biçilmez katkılarda bulunarak güney kanadımızdaki caydırıcılığı güçlendiriyor" dedi.
Türk Dünyası Şartı kabul edildi
Ortak tarih, ortak edebiyat, ortak kültür... Türk Dünyası, gücünü Türk Devletleri Teşkilatı ile artırıyor. Türk Devletlerinin liderleri kardeşlik bağlarını güçlendirmek ve dayanışma ruhunu sürdürmek için Ortak Türk Dünyası fikrini benimsedi. Peki Türk Dünyası Şartı nedir?