DSİ Erzurum’a 18 yılda 6 baraj ve 12 gölet kazandırdı
GÜNDEM
ERZURUM (AA) Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğünün, Erzurum'a son 18 yılda 6 baraj ve 12 gölet kazandırdığı bildirildi.
DSİ Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, kente yapılan yatırımlarla devasa projelerin hayata geçirildiği kaydedildi.
Açıklamada görüşlerine yer verilen DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, özellikle modern sulama projelerinin ülke için son derece önem arz ettiğini belirtti.
Son 18 yılda Erzurum'da inşa edilen 16 sulama tesisi ile 382 bin 440 dekar zirai arazinin sulamaya açıldığını ve böylece Erzurum topraklarını daha bereketli hale getirdiklerini aktaran Yıldız, çiftçilere yıllık 230 milyon lira ilave zirai gelir artışı sağladıklarını ifade etti.
Yapımı devam eden 16 sulama inşaatının tamamlanması ile toplam 362 bin 550 dekar arazinin sulanmasının ve milli ekonomiye 2021 yılı birim fiyatları ile yıllık 219 milyon lira katkı sağlanacağını anlatan Yıldız, "Erzurum'da son 18 yılda 6 baraj ve 12 gölet inşa ettik. Erzurum'un su kaynaklarını değerlendirmek için bütün ilçelere yeni baraj ve göletler inşa ettik. Şu anda 17 baraj inşaatının yapım çalışmaları devam ediyor." ifadelerini kullandı.
Yıldız, projelerin yapılmasında en büyük destekçileri olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'ye ve emeği geçenlere teşekkür etti.
İlginizi Çekebilir
Zap'ta kilit kapandı
Terör örgütüne "pençe" darbesi Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, "Bu yılın başından itibaren 2 bin 564 terörist etkisiz hale getirilmiştir. En son, kahraman Mehmetçiğin büyük özverisi ve gayretiyle artık Zap’ta da kilit kapatılmıştır" dedi.
İsrail'e hiçbir ürünün ihracatına izin vermiyoruz
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Filistin Ekonomi Bakanı’nın özellikle paylaştığı bilgiyi tavsiye ederim. 624 kodu İsrail’e ihracattır. 625 kodu da Filistin’e ihracattır. 624 kodlu hiçbir ürüne izin vermediğimizi söylemek isterim” dedi
Türkiye, İttifakımıza paha biçilmez katkılarda bulunuyor
NATO Genel Sekreteri Rutte, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la bir araya gelmeyi sabırsızlıkla beklediğini dile getirerek, "Giderek öngörülemez hale gelen bir dünyada Türkiye, İttifakımıza paha biçilmez katkılarda bulunarak güney kanadımızdaki caydırıcılığı güçlendiriyor" dedi.
Türk Dünyası Şartı kabul edildi
Ortak tarih, ortak edebiyat, ortak kültür... Türk Dünyası, gücünü Türk Devletleri Teşkilatı ile artırıyor. Türk Devletlerinin liderleri kardeşlik bağlarını güçlendirmek ve dayanışma ruhunu sürdürmek için Ortak Türk Dünyası fikrini benimsedi. Peki Türk Dünyası Şartı nedir?