Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesinde ”Uyku Bozuklukları ve Epilepsi Merkezi” açıldı
SAĞLIK
İZMİR (AA) Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Araştırma ve Uygulama Hastanesi bünyesinde Uyku Bozuklukları ve Epilepsi Merkezi kuruldu.
DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, 15 Temmuz Sağlık ve Sanat Yerleşkesi'ndeki merkezin açılışında yaptığı konuşmada, üniversite hastanelerinin uluslararası standartta sağlık hizmeti verdiğini söyledi.
Hastanelerinin birçok hastalığının tedavisi konusunda önemli bir merkez olduğunu vurgulayan Hotar, şöyle konuştu:
"Geçen hafta, 'Tıbbi Estetik ve Kozmetoloji Ünitesi'nin açılışını yaptık. Bu sefer ise 'Uyku Bozuklukları ve Epilepsi Merkezi'nin açılışını yapıyoruz. Bu çalışmalar ve güzel eserler ekip çalışmasıyla yapılır. Buna inanan ve destekleyen bir yönetimin olması gerekir. Bu önemli merkezi üniversitemize, İzmir'e ve Türkiye'ye kazandırmış olduk. Yakın bir zamanda bu tür merkezlerimiz sadece Türkiye için değil, dünyanın referans noktalarını oluşturacaktır."
DEÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekim Vekili Prof. Dr. Semih Küçükgüçlü de açılan merkezin Ege Bölgesi'nde bir ilk olduğunu söyledi.
Açılışın ardından Rektör Hotar ve beraberindekiler merkezi gezerek sağlık çalışanlarından bilgi aldı.
İlginizi Çekebilir
Her 10 kişiden biri KOAH
Dünyadaki en yaygın sağlık sorunlarından biri de KOAH… Öyle ki her 10 kişiden birinde görülüyor. Hastalıktan korunmanın başlıca yolu ise sigaradan uzak durmaktan geçiyor.
Sağlık sistemimizi lekelemeye çalışanlara göz açtırmayacağız
Sağlık Bakanı Memişoğlu, "Özel hastanelere ilişkin denetimler aralıksız devam ederken özel sağlık kurumlarına ilişkin yapısal reformlar da bakanlığımızın gündemindedir. Bütün dünyanın takdir ettiği sağlık sistemimizi, kişisel çıkarları ve maddi menfaatleri için lekelemeye çalışanlara göz açtırmayacağız" dedi.
Dünyanın ilk akciğer kanseri aşısı denemeleri yedi ülkede başlatıldı
Dünyanın ilk mRNA akciğer kanseri aşısı, Türkiye'nin de dahil olduğu 7 ülkedeki hastalar üzerinde denenmeye başladı. Uzmanlar, bu aşının binlerce hayatı kurtarma potansiyelini "çığır açıcı" olarak nitelendiriyor.
30'u yerli 39 ilaç daha geri ödeme listesine alındı
Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılan düzenlemeyle 30'u yerli üretim olmak üzere 39 ilaç daha geri ödeme listesine alındı.