DigiGirlz 2019 ile kız öğrenciler teknolojiyle buluşuyor
TEKNOLOJİKız öğrencilerin kariyerlerini teknoloji alanında şekillendirmesini teşvik etmek amacıyla Microsoft Türkiye tarafından hayata geçirilen DigiGirlz 2019 programı Gaziantepte başladı Microsoft Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Münir Kundakçı: Ücretsiz olarak hayata geçirdiğimiz DigiGirlz etkinliklerimizle, teknoloji ve bilişim alanındaki mesleklerin erkek işi olduğu algısını kırıp, genç kızlarımızı yüksek teknoloji alanındaki çalışma olanaklarını keşfetmeleri ve bu yönde kariyer planlaması yapmaları konusunda motive ediyoruz
GAZİANTEP (AA) Kız öğrencilerin kariyerlerini teknoloji alanında şekillendirmesini teşvik etmek amacıyla Microsoft Türkiye tarafından hayata geçirilen "DigiGirlz 2019" programı Gaziantep'te başladı.
Habitat Derneği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünün desteğiyle Şehit Hüseyin Gümüş İmam Hatip Ortaokulunda düzenlenen etkinlikte, yaklaşık 100 lise öğrencisine bilişim ve teknoloji alanındaki kariyer fırsatları anlatıldı.
Microsoft Türkiye Pazarlama ve Operasyonlardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Münir Kundakçı, burada yaptığı konuşmada, genç kızların mühendislik eğitimlerine ilgileri ve eğilimlerinin düşük olduğuna dikkati çekti.
Türkiye'de üniversitelerden her yıl yaklaşık 5 bin bilgisayar mühendisinin mezun olduğunu dile getiren Kundakçı, şöyle devam etti:
"Bunların yalnızca yüzde 15'ini kadınlar oluşturuyor. Endüstri 4.0'ı yakalamak, dijital dönüşümü gerçekleştirip refah seviyemizi artırmak için bu oranları daha yukarılara taşımamız gerekiyor. Ücretsiz olarak hayata geçirdiğimiz DigiGirlz etkinliklerimizle, teknoloji ve bilişim alanındaki mesleklerin erkek işi olduğu algısını kırıp, genç kızlarımızı yüksek teknoloji alanındaki çalışma olanaklarını keşfetmeleri ve bu yönde kariyer planlaması yapmaları konusunda motive ediyoruz. Buradaki en büyük hedefimiz, kız öğrencilerin bilgisayar mühendisliği gibi teknik bölümlere kendilerini yakın hissetmeleri."
Gaziantep'in ardından Kayseri, Kars, Manisa ve Trabzon'da gerçekleştirilecek DigiGirlz etkinlikleri kapsamında nisan ayı sonuna kadar yaklaşık 400 kız öğrenciye ulaşılması hedefleniyor.
İlginizi Çekebilir
Milli teknolojinin kalbinde Türk gençliğini görüyoruz
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, tam bağımsız Türkiye iddiası ve idari doğrultusunda her ne yapıyorsak işin kalbinde, merkezinde Türk gençlerini, TEKNOFEST kuşağını görüyoruz" dedi.
Türkiye'nin ilk kuantum bilgisayarı tanıtılacak
TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesinin çalışmalarıyla geliştirilen Türkiye'nin ilk kuantum bilgisayarı bugün faaliyete geçecek. Bilgisayar birçok alanda sağlayacağı katkılarla ülkenin bilgi işlem teknolojilerindeki gücünü artıracak.
Milyonlarca dolar cepte kalacak
Türkiye’nin insansız hava araçları yolculuğunda başrolde olan BAYKAR’ın yaklaşık 300 milyon dolarlık bir yatırımla ‘motor’ üreteceğini duyurması dikkate değer. Uzmanlara göre, bu yolla BAYKAR yurt dışından motor alımını belki de sonlandıracak ve milyonlarca dolar cepte kalacak. Motorun çok ciddi bir ihracat potansiyeli taşıyacağı beklentisi de var.
Togg T10F ilk kez görücüye çıktı
Togg, C araç segmentindeki ilk akıllı mobilite cihazı T10X'in ardından, yine aynı sınıfta geliştirilen ikinci cihazı T10F ilk kez Teknofest'te görücüye çıktı.