DEİK heyeti, Kuzey Makedonyada
GÜNDEMDEİK TürkiyeMakedonya İş Konseyi Başkanı Bilal Kara: Türkiyedeki iş dünyasını buradaki iş dünyasıyla bir araya getirmek, beraber projeler üretmek ve çalışmalar yapmak için 2 gün boyunca Üsküpte temaslarda bulunduk
ÜSKÜP (AA) Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) heyeti, Kuzey Makedonya'da bazı temaslarda bulundu.
DEİK heyeti, Türkiye ve Makedonya'dan iş dünyası temsilcilerini bir araya getirmek amacıyla düzenlenen iş gezisi kapsamında, ülkenin önemli firmalarının temsilcileri ve Makedonya'da yatırımları bulunan Türk iş adamları ile bir araya geldi.
Heyet, Makedonya Başbakanı Zoran Zaev, Başbakan Yardımcısı Koço Angyuşev ve Ekonomi Bakanı Kreşnik Bekteşi ve Türkiye'nin Üsküp Büyükelçisi Tülin Erkal Kara ile de görüşmelerde bulundu.
DEİK TürkiyeMakedonya İş Konseyi Başkanı Bilal Kara, heyetin temaslarına ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, DEİK'in Türkiye'deki iş dünyasını, ülke dışındaki iş dünyasına bağlayan bir çatı organizasyon olduğunu anımsattı.
Kara, "Türkiye'deki iş dünyasını buradaki iş dünyasıyla bir araya getirmek, beraber projeler üretmek ve çalışmalar yapmak için 2 gün boyunca Üsküp'te temaslarda bulunduk." dedi.
Başbakan Zaev ve beraberindeki yetkililerle yaptıkları görüşmede Kuzey Makedonya'ya katıda bulunacak faaliyetlerin değerlendirildiğini ifade eden Kara, müteahhitlik, tarım, ticaret ve sanayi gibi alanlarda gelecek dönemde çalışmalar yapacaklarını, ticari anlaşmalar yapmaya yönelik faaliyetler gerçekleştireceklerini anlattı.
İnşaat, finans, madencilik, tarım ve otomotiv gibi önemli sektörlerden 30 kişilik bir iş adamı heyeti ile burada bulunduklarını aktaran Kara, şunları kaydetti:
"Makedonya Ekonomi Odası ile yapmış olduğumuz toplantı sonucu burada aynı sektörde faaliyette bulunan diğer iş adamlarıyla kendi iş adamlarımızı tanıştırdık. Karşılıklı iş anlaşmaları yaptık. Bundan sonra yapacağımız faaliyetler açısından da çok güzel bir ivme yakaladık. Bu ivmenin bundan sonra da iş konseyi olarak devamını diliyoruz."
İlginizi Çekebilir
Zap'ta kilit kapandı
Terör örgütüne "pençe" darbesi Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, "Bu yılın başından itibaren 2 bin 564 terörist etkisiz hale getirilmiştir. En son, kahraman Mehmetçiğin büyük özverisi ve gayretiyle artık Zap’ta da kilit kapatılmıştır" dedi.
İsrail'e hiçbir ürünün ihracatına izin vermiyoruz
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Filistin Ekonomi Bakanı’nın özellikle paylaştığı bilgiyi tavsiye ederim. 624 kodu İsrail’e ihracattır. 625 kodu da Filistin’e ihracattır. 624 kodlu hiçbir ürüne izin vermediğimizi söylemek isterim” dedi
Türkiye, İttifakımıza paha biçilmez katkılarda bulunuyor
NATO Genel Sekreteri Rutte, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la bir araya gelmeyi sabırsızlıkla beklediğini dile getirerek, "Giderek öngörülemez hale gelen bir dünyada Türkiye, İttifakımıza paha biçilmez katkılarda bulunarak güney kanadımızdaki caydırıcılığı güçlendiriyor" dedi.
Türk Dünyası Şartı kabul edildi
Ortak tarih, ortak edebiyat, ortak kültür... Türk Dünyası, gücünü Türk Devletleri Teşkilatı ile artırıyor. Türk Devletlerinin liderleri kardeşlik bağlarını güçlendirmek ve dayanışma ruhunu sürdürmek için Ortak Türk Dünyası fikrini benimsedi. Peki Türk Dünyası Şartı nedir?