Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından Tokyoda Türkiye paneli
GÜNDEMCumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığınca, Japonyadaki G20 Liderler Zirvesi öncesinde Tokyoda Değişen Dünyada Türk Dış PolitikasıKüresel Zorluklar ve Bölgesel Tehditlerle Mücadele başlıklı panel düzenlendi
ANKARA (AA) Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığınca, Japonya'daki G20 Liderler Zirvesi öncesinde başkent Tokyo'da, "Değişen Dünyada Türk Dış PolitikasıKüresel Zorluklar ve Bölgesel Tehditlerle Mücadele" başlıklı panel düzenlendi.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, başkanlığın düzenlediği G20 Liderler Zirvesi öncesindeki "Türkiye Konuşmaları" kapsamında, "Değişen Dünyada Türk Dış PolitikasıKüresel Zorluklar ve Bölgesel Tehditlerle Mücadele" başlıklı panel gerçekleştirildi.
Başkanlığın tüm dünyada aktif kamu diplomasisi hedefiyle yürüttüğü adımlardan biri olan "Türkiye Konuşmaları" panel serisinin yeni durağı Tokyo oldu. "Değişen Dünyada Türk Dış PolitikasıKüresel Zorluklar ve Bölgesel Tehditlerle Mücadele" başlıklı panel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağı G20 Liderler Zirvesi öncesinde düzenlenmesi dolayısıyla önem taşıyor.
Tokyo'da Yunus Emre Enstitüsü Japonya Temsilciliğinde gerçekleştirilen panele, Japon siyaset, akademi, düşünce kuruluşu, medya ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ilgi gösterirken, Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mehmet Akif Kireçci, Eski Dışişleri Bakan Yardımcısı Ahmet Yıldız, SETA Washington DC Araştırma Direktörü Dr. Kılıç Buğra Kanat ve Institute of Developing Economy JETRO Temsilcisi Dr. Yasuhi Hazama konuşmacı olarak katıldı.
Panelin moderatörlüğünü Sasakawa Vakfı Türkiye Masası Eski Sorumlusu Dr. Akira Matsunaga yaptı.
Değişen dünya düzeninde Türk dış politikasının değerlendirildiği panelde, küresel zorluklar ve bölgesel tehditlerle başa çıkma pratikleri ele alındı. TürkiyeJaponya arasındaki kültürel ve tarihi ortaklıklara da dikkat çekilen panelde, iki dost ülke arasındaki ilişkilerin daha da geliştirilmesi vurgusu yapıldı.
Panelde ayrıca, farklı coğrafi konumlara sahip olsalar da küresel iş birliği konusunda Türkiye ve Japonya arasında geliştirilecek iş birliğinin stratejik önemine işaret edildi. Bu bağlamda, G20 Zirvesi'nin iki ülke açısından önemli bir fırsat olduğu belirtilen panelin ardından Tokyo'da yaşayan Türk toplumu kanaat önderleriyle bir toplantı gerçekleştirildi.
Türk heyeti, programın ikinci gününde Japon Nikkei Gazetesi temsilcileri ile yuvarlak masa toplantısında bir araya gelecek.
İlginizi Çekebilir
Zap'ta kilit kapandı
Terör örgütüne "pençe" darbesi Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, "Bu yılın başından itibaren 2 bin 564 terörist etkisiz hale getirilmiştir. En son, kahraman Mehmetçiğin büyük özverisi ve gayretiyle artık Zap’ta da kilit kapatılmıştır" dedi.
İsrail'e hiçbir ürünün ihracatına izin vermiyoruz
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Filistin Ekonomi Bakanı’nın özellikle paylaştığı bilgiyi tavsiye ederim. 624 kodu İsrail’e ihracattır. 625 kodu da Filistin’e ihracattır. 624 kodlu hiçbir ürüne izin vermediğimizi söylemek isterim” dedi
Türkiye, İttifakımıza paha biçilmez katkılarda bulunuyor
NATO Genel Sekreteri Rutte, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la bir araya gelmeyi sabırsızlıkla beklediğini dile getirerek, "Giderek öngörülemez hale gelen bir dünyada Türkiye, İttifakımıza paha biçilmez katkılarda bulunarak güney kanadımızdaki caydırıcılığı güçlendiriyor" dedi.
Türk Dünyası Şartı kabul edildi
Ortak tarih, ortak edebiyat, ortak kültür... Türk Dünyası, gücünü Türk Devletleri Teşkilatı ile artırıyor. Türk Devletlerinin liderleri kardeşlik bağlarını güçlendirmek ve dayanışma ruhunu sürdürmek için Ortak Türk Dünyası fikrini benimsedi. Peki Türk Dünyası Şartı nedir?