Cezayir Başbakanı Cerrad, Türkiye’nin Cezayir Büyükelçisi’ni kabul etti
GÜNDEMCEZAYİR (AA) Cezayir Başbakanı Abdulaziz Cerrad, Türkiye’nin Cezayir Büyükelçisi Mahinur Özdemir Göktaş ile iki ülke arasındaki iş birliğini görüştü.
Cezayir Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Başbakan Cerrad'ın Büyükelçi Göktaş’ı hükümet sarayında kabul ettiği belirtildi.
Görüşmede, Cezayir ve Türkiye arasındaki ilişkilerin değerlendirildiği, birçok alanda iş birliğinin geliştirilmesi kapsamında fikir alışverişinde bulunulduğu aktarıldı.
Türkiye ve Cezayir arasındaki ekonomik iş birliğinin görüşmede öncelikle ele alındığı ve karşılıklı yatırım mekanizmalarının canlandırılmasının konuşulduğu kaydedildi.
Diplomatik kaynaklar da görüşmede iki toplumu birbirine bağlayan tarihi ve kültürel bağlara değinildiğine dikkati çekerek, "dost ve kardeş iki toplumun birbirini daha yakından tanıyabilmesi için yeni projelerin hayata geçirilebileceğini" aktardı.
Türkiye ve Cezayir arasındaki tarihin ortaya çıkarılmasının akademik çalışmalarla desteklenmesi gerektiği vurgulanarak, Osmanlı arşivlerinin bu konuda önemli bir fırsat sunduğu ve bu sayede iki toplumun birbirini daha iyi tanımasının sağlanacağı ifade edildi.
Cezayir'in resmi verilerine göre, iki ülke arasındaki ticaret hacmi 2020 itibarıyla 4 milyar dolara ulaşırken, bu rakamın 10 milyar dolara çıkarılması hedefleniyor.
İlginizi Çekebilir
Zap'ta kilit kapandı
Terör örgütüne "pençe" darbesi Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, "Bu yılın başından itibaren 2 bin 564 terörist etkisiz hale getirilmiştir. En son, kahraman Mehmetçiğin büyük özverisi ve gayretiyle artık Zap’ta da kilit kapatılmıştır" dedi.
İsrail'e hiçbir ürünün ihracatına izin vermiyoruz
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Filistin Ekonomi Bakanı’nın özellikle paylaştığı bilgiyi tavsiye ederim. 624 kodu İsrail’e ihracattır. 625 kodu da Filistin’e ihracattır. 624 kodlu hiçbir ürüne izin vermediğimizi söylemek isterim” dedi
Türkiye, İttifakımıza paha biçilmez katkılarda bulunuyor
NATO Genel Sekreteri Rutte, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la bir araya gelmeyi sabırsızlıkla beklediğini dile getirerek, "Giderek öngörülemez hale gelen bir dünyada Türkiye, İttifakımıza paha biçilmez katkılarda bulunarak güney kanadımızdaki caydırıcılığı güçlendiriyor" dedi.
Türk Dünyası Şartı kabul edildi
Ortak tarih, ortak edebiyat, ortak kültür... Türk Dünyası, gücünü Türk Devletleri Teşkilatı ile artırıyor. Türk Devletlerinin liderleri kardeşlik bağlarını güçlendirmek ve dayanışma ruhunu sürdürmek için Ortak Türk Dünyası fikrini benimsedi. Peki Türk Dünyası Şartı nedir?