Çay üreticileri için güç birliği
GÜNDEMTürkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği ile Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü arasında, çay üreticilerinin sorunlarının çözümü ve gelirlerinin yükseltilmesine yönelik iş birliği protokolü imzalandı
ANKARA (AA) Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği ile Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü (ÇAYKUR) arasında, Karadeniz bölgesinde çay üreticilerinin gelirlerinin yükseltilmesi, meslek ve geçimleriyle ilgili ihtiyaçlarının karşılanmasına ilişkin iş birliği protokolü imzalandı.
Protokol imzalanması dolayısıyla Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği'nde tören düzenlendi.
ÇAYKUR Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya Alim, törende yaptığı konuşmada, ilk kez Tarım Kredi Kooperatifleriyle ortak çalışacaklarını söyledi.
Tarım Kredi Kooperatifleri mağazalarının raflarında ÇAYKUR çaylarının yer alacağını anlatan Alim, "Böylece bölge insanı ve üreticilerimize destek olmuş olacağız. Ülkemize ve bölge adına bu iş birliğinin hayırlı olmasını diliyorum." diye konuştu.
Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Müdürü Fahrettin Poyraz da ÇAYKUR ile yapılan iş birliğiyle yaklaşık 200 bin civarındaki çay üreticisinin, arsa, tapu gibi sorunlarının çözümü için çalışma yapılacağını kaydetti.
Poyraz, çayın pazara açılması noktasında ÇAYKUR ile iş birliğinin önemini vurgulayarak, hedeflerinin çay üreticilerinin sorunlarını minimize etmek olduğunu sözlerine ekledi.
Alim ve Poyraz, daha sonra iş birliği protokolünü imzaladı.
Tarım Kredi Kooperatiflerine ortak olabilecekler
Protokol, çay üreticilerinin Tarım Kredi Kooperatiflerine ortak olma ve kredi kullanımında yaşadıkları sorunların çözülerek tarımsal girdi ihtiyaçlarının uygun koşullarda karşılanmasını öngörüyor. Ayrıca Tarım Kredi Kooperatifleri ve iştiraki şirketler ile ÇAYKUR tarafından karşılıklı ArGe çalışmaları ve eğitim programları konusunda da iş birliği yapılacak.
Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) dahil olmayan çay üreticilerinin ihtiyaç duydukları tarımsal girdiler için kooperatiflerce sunulan imkanlardan faydalanmaması üzerine başlatılan çalışma ile iki kurum arasında veri paylaşımı olacak. Böylece çay üreticilerinin Tarım Kredi Kooperatiflerine ortak olabilmelerine imkan sağlanacak.
Çay üreticileri için Çay Karnesi Sisteminde yer alan çaylık alan miktarına göre özel kredi limiti belirlenecek.
Üreticilerin Tarım Kredi Kooperatiflerinden aldıkları tarımsal girdilere (gübre vb) ilişkin borçlar, istemeleri halinde ÇAYKUR’a teslim edecekleri çay karşılığında alacaklarından da karşılanabilecek.
ÇAYKUR’un organik çay tarımı konusunda üretim yapmak istediği köylerde, çiftçilere Tarım Kredi teknik personellerince organik tarım, organik gübre kullanımı, budama, çapalama konularında gerek teorik gerekse uygulamalı eğitimler verilecek.
İlginizi Çekebilir
Zap'ta kilit kapandı
Terör örgütüne "pençe" darbesi Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, "Bu yılın başından itibaren 2 bin 564 terörist etkisiz hale getirilmiştir. En son, kahraman Mehmetçiğin büyük özverisi ve gayretiyle artık Zap’ta da kilit kapatılmıştır" dedi.
İsrail'e hiçbir ürünün ihracatına izin vermiyoruz
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Filistin Ekonomi Bakanı’nın özellikle paylaştığı bilgiyi tavsiye ederim. 624 kodu İsrail’e ihracattır. 625 kodu da Filistin’e ihracattır. 624 kodlu hiçbir ürüne izin vermediğimizi söylemek isterim” dedi
Türkiye, İttifakımıza paha biçilmez katkılarda bulunuyor
NATO Genel Sekreteri Rutte, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la bir araya gelmeyi sabırsızlıkla beklediğini dile getirerek, "Giderek öngörülemez hale gelen bir dünyada Türkiye, İttifakımıza paha biçilmez katkılarda bulunarak güney kanadımızdaki caydırıcılığı güçlendiriyor" dedi.
Türk Dünyası Şartı kabul edildi
Ortak tarih, ortak edebiyat, ortak kültür... Türk Dünyası, gücünü Türk Devletleri Teşkilatı ile artırıyor. Türk Devletlerinin liderleri kardeşlik bağlarını güçlendirmek ve dayanışma ruhunu sürdürmek için Ortak Türk Dünyası fikrini benimsedi. Peki Türk Dünyası Şartı nedir?