Büyükelçi Çakıl’dan Lübnan Meclis Başkanı Berri’ye veda ziyareti
GÜNDEMBEYRUT (AA) Türkiye'nin Beyrut Büyükelçisi Hakan Çakıl, veda ziyaretleri kapsamında Lübnan Meclis Başkanı Nebih Berri ile görüştü.
Meclis Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, başkent Beyrut'ta gerçekleşen görüşmede, Lübnan ve bölgesel gelişmelerin yanı sıra iki ülke arasındaki ilişkilerin ele alındığı kaydedildi.
Lübnan'daki görevinin sona ermesi münasebetiyle veda ziyaretinde bulunduğunu kaydeden Çakıl, Berri ile Türkiye ve Lübnan arasındaki ikili ilişkilerin yanı sıra bölgesel durumu görüştüklerini belirtti.
"Meclis Başkanı Berri, Lübnan'da görev yaptığım süre zarfında iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesi için gösterdiğim çabalardan dolayı teşekkür ederek, her zaman Lübnan'ın bir dostu olarak beni hatırlayacaklarını söyledi." diyen Çakıl, Türkiye ile ilişkilerini geliştirmeye verdikleri önemden dolayı kendilerine teşekkür ettiğini aktardı.
İlginizi Çekebilir
Zap'ta kilit kapandı
Terör örgütüne "pençe" darbesi Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, "Bu yılın başından itibaren 2 bin 564 terörist etkisiz hale getirilmiştir. En son, kahraman Mehmetçiğin büyük özverisi ve gayretiyle artık Zap’ta da kilit kapatılmıştır" dedi.
İsrail'e hiçbir ürünün ihracatına izin vermiyoruz
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Filistin Ekonomi Bakanı’nın özellikle paylaştığı bilgiyi tavsiye ederim. 624 kodu İsrail’e ihracattır. 625 kodu da Filistin’e ihracattır. 624 kodlu hiçbir ürüne izin vermediğimizi söylemek isterim” dedi
Türkiye, İttifakımıza paha biçilmez katkılarda bulunuyor
NATO Genel Sekreteri Rutte, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la bir araya gelmeyi sabırsızlıkla beklediğini dile getirerek, "Giderek öngörülemez hale gelen bir dünyada Türkiye, İttifakımıza paha biçilmez katkılarda bulunarak güney kanadımızdaki caydırıcılığı güçlendiriyor" dedi.
Türk Dünyası Şartı kabul edildi
Ortak tarih, ortak edebiyat, ortak kültür... Türk Dünyası, gücünü Türk Devletleri Teşkilatı ile artırıyor. Türk Devletlerinin liderleri kardeşlik bağlarını güçlendirmek ve dayanışma ruhunu sürdürmek için Ortak Türk Dünyası fikrini benimsedi. Peki Türk Dünyası Şartı nedir?