Brüksel’de Çanakkale Deniz Zaferi’nin 107. yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi
GÜNDEM
BRÜKSEL (AA) Türkiye'nin Brüksel Büyükelçiliği'nde, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 107. yıl dönümü dolayısıyla tören yapıldı.
Törene, Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Avrupa Birliği (AB) Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı, Brüksel Başkonsolosu Umut Deniz ve yabancı askeri ataşeler katıldı.
Kaymakcı, törende yaptığı konuşmada, Türkiye'nin dış ilişkilerinde her zaman barış istediğini, bu uğurda 1'i Belçika'da olmak üzere diplomatik personelinden toplam 40'tan fazla şehit verdiğini söyledi.
Rusya'nın Ukrayna'da başlattığı savaşa değinen Kaymakcı, "Savaşı durdurmak için elimizden geleni yapacağız." dedi.
Brüksel Büyükelçisi Hasan Ulusoy da Mustafa Kemal Atatürk'ün şehit düşen Anzak askerlerini "bu vatanın evladı" olarak tanımlayarak savaş sırasında dahi barışı hedeflediğine dikkati çekti.
Barış, güvenlik, istikrar, adalet kavramlarının önemine işaret eden Ulusoy, mevcut savaşı güçlü şekilde kınadıklarını ve Türkiye'nin çatışmaların sona ermesi için çabaladığını vurguladı.
Törenin sonunda Belçika Askeri Ataşeler Birliği Duayen Ataşe Yardımcısı Albay Arsene Emvahou, Büyükelçi Ulusoy'a plaket takdim etti, Çanakkale Savaşı'ndan orijinal görüntüler izletildi.
İlginizi Çekebilir
Zap'ta kilit kapandı
Terör örgütüne "pençe" darbesi Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, "Bu yılın başından itibaren 2 bin 564 terörist etkisiz hale getirilmiştir. En son, kahraman Mehmetçiğin büyük özverisi ve gayretiyle artık Zap’ta da kilit kapatılmıştır" dedi.
İsrail'e hiçbir ürünün ihracatına izin vermiyoruz
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Filistin Ekonomi Bakanı’nın özellikle paylaştığı bilgiyi tavsiye ederim. 624 kodu İsrail’e ihracattır. 625 kodu da Filistin’e ihracattır. 624 kodlu hiçbir ürüne izin vermediğimizi söylemek isterim” dedi
Türkiye, İttifakımıza paha biçilmez katkılarda bulunuyor
NATO Genel Sekreteri Rutte, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la bir araya gelmeyi sabırsızlıkla beklediğini dile getirerek, "Giderek öngörülemez hale gelen bir dünyada Türkiye, İttifakımıza paha biçilmez katkılarda bulunarak güney kanadımızdaki caydırıcılığı güçlendiriyor" dedi.
Türk Dünyası Şartı kabul edildi
Ortak tarih, ortak edebiyat, ortak kültür... Türk Dünyası, gücünü Türk Devletleri Teşkilatı ile artırıyor. Türk Devletlerinin liderleri kardeşlik bağlarını güçlendirmek ve dayanışma ruhunu sürdürmek için Ortak Türk Dünyası fikrini benimsedi. Peki Türk Dünyası Şartı nedir?