”Bir Damla İyilik” projesi, şiddet mağduru ve ekonomik zorluk yaşayan kadınları iş sahibi yaptı
GÜNDEMMersin Valisi Ali İhsan Su: ”49 kursiyerimiz kurslarını bitirdi. Her biri meslek sahibi oldu, fabrikalara, tekstil atölyelerine yerleştirildi”
MERSİN (AA) Mersin Emniyet Müdürlüğünce, şiddet mağduru ve ekonomik zorluk yaşayan kadınlara yönelik hayata geçirilen "Bir Damla İyilik" projesi kapsamında eğitim alan 49 kişi iş sahibi oldu.
Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü koordinesinde, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü ile Mersin Tekstil ve Konfeksiyon Sanayicileri Derneği iş birliğiyle yürütülen projenin ilk etabının kapanış töreni, Mersin Kültür Merkezi'nde yapıldı.
Vali Ali İhsan Su, buradaki konuşmasında, toplum yararına hayata geçirilen projelerin sevincini yaşadıklarını söyledi.
Vatandaşların mutlu ve huzurlu bir ortamda yaşamlarını sürdürmesini amaçladıklarını vurgulayan Su, şöyle konuştu:
"Bu, kendi ayakları üzerinde durmak isteyen ve bu konuda desteğe ihtiyacı olan mağdur kadınlarımıza yönelik çok önemli bir projeydi. Kursiyerler, kurslar sonucunda çok önemli kazanımlar elde ettiler. 49 kursiyerimiz kurslarını bitirdi. Her biri meslek sahibi oldu, fabrikalara, tekstil atölyelerine yerleştirildi. İstihdam çok önemli bir konu. Proje, aynı zamanda istihdama çok önemli katkı sağlamış oldu. Bu kursu bitiren değerli hanımefendiler, bundan sonra kendi işlerini yapabilecek veya başka bir yerde çalışabilme imkanına sahip olacaklar."
İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne de projeyi hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, toplumsal farkındalığa yönelik çalışmalarının süreceğini dile getirdi.
Mersin Tekstil ve Konfeksiyon Sanayicileri Derneği Başkanı Yıldıray Alan da mesleki eğitimlerini tamamlayan 49 kursiyerin, pazartesiden itibaren iş başı yapacağını bildirdi.
Konuşmaların ardından istihdam edilecekleri firmalar açıklanan 49 kursiyer sevinç yaşadı. Kursiyerlere sertifika ve hediye, projenin paydaşlarına ise plaket takdim edildi.
İlginizi Çekebilir
Zap'ta kilit kapandı
Terör örgütüne "pençe" darbesi Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, "Bu yılın başından itibaren 2 bin 564 terörist etkisiz hale getirilmiştir. En son, kahraman Mehmetçiğin büyük özverisi ve gayretiyle artık Zap’ta da kilit kapatılmıştır" dedi.
İsrail'e hiçbir ürünün ihracatına izin vermiyoruz
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Filistin Ekonomi Bakanı’nın özellikle paylaştığı bilgiyi tavsiye ederim. 624 kodu İsrail’e ihracattır. 625 kodu da Filistin’e ihracattır. 624 kodlu hiçbir ürüne izin vermediğimizi söylemek isterim” dedi
Türkiye, İttifakımıza paha biçilmez katkılarda bulunuyor
NATO Genel Sekreteri Rutte, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la bir araya gelmeyi sabırsızlıkla beklediğini dile getirerek, "Giderek öngörülemez hale gelen bir dünyada Türkiye, İttifakımıza paha biçilmez katkılarda bulunarak güney kanadımızdaki caydırıcılığı güçlendiriyor" dedi.
Türk Dünyası Şartı kabul edildi
Ortak tarih, ortak edebiyat, ortak kültür... Türk Dünyası, gücünü Türk Devletleri Teşkilatı ile artırıyor. Türk Devletlerinin liderleri kardeşlik bağlarını güçlendirmek ve dayanışma ruhunu sürdürmek için Ortak Türk Dünyası fikrini benimsedi. Peki Türk Dünyası Şartı nedir?