Başkentte mevsimlik tarım işçilerine Kovid19 aşıları tarlalarda yapıldı
GÜNDEMANKARA (AA) Kovid19'a karşı toplumsal bağışıklığın sağlanması amacıyla, işlerinden dolayı hastaneye gidemeyen mevsimlik tarım işçilerine aşıları, çalıştıkları tarlalarda yapıldı.
Kovid19'la mücadele kapsamındaki aşılama, ülke genelindeki hastaneler ve aile hekimliklerinin yanı sıra gezici aşı ekipleri tarafından sağlık kuruluşlarının dışında da yapılmaya devam ediyor.
Bu kapsamda, İl Sağlık Müdürlüğünün koordinasyonundaki ekipler, Ankara'nın Polatlı ilçesindeki mevsimlik tarım işçilerine çalıştıkları tarlalarda Kovid19 aşısı uyguladı.
Polatlı İlçe Sağlık Müdürü Adem Karamehmetoğlu, ilçedeki yaklaşık 4 bin tarım işçisinin 2 bininin 18 yaş üstünde olduğunu belirterek, bu kişilerin hepsinin aşılanmasını hedeflediklerini söyledi.
Aşılama için 56 gezici ekibin çalıştığını ifade eden Karamehmetoğlu, "Tarım işçileri ilçedeki 40 farklı bölgede yerleşik olarak çalışıyor. Sabah erkenden işlerine gidiyorlar ve akşama kadar tarlalarda çalışıyorlar. Sağlık kuruluşuna gidip aşı olma ihtimalleri çok düşük olduğu için toplumsal bağışıklık adına yerinde aşılama yapmaya çalışıyoruz." dedi.
Karamehmetoğlu, salgınla mücadelede başarılı olunabilmesi için herkesin aşı olması gerektiğinin altını çizerek, özellikle toplu ortamlarda daha çok bulunan gençlere bir an önce aşı olmaları çağrısı yaptı.
"Arkadaşlarımla ve ailemle aşı olacağız"
Şanlıurfa'dan çalışmak üzere Polatlı'ya gelen 51 yaşındaki Cevher Artuk, hastaneye gitme imkanları olmadığını dile getirdi. Artuk, çalıştıkları yere gelerek Kovid19 aşısı yapan ekiplere ve Sağlık Bakanlığına teşekkür etti.
Artuk, "Arkadaşlarımla ve ailemle beraber aşı olacağız. Bu hastalıktan inşallah kurtulacağız." diye konuştu.
İşçilerden 45 yaşındaki İsmail Çoban da çalıştıkları tarım bölgelerine kurdukları çadırlarda 6 ay boyunca yaşadıklarını ifade ederek, "Devletimizden Allah razı olsun. Buraya gelerek tarım işçilerini yerinde aşılıyor. Güzel bir hizmet." değerlendirmesinde bulundu.
Çoban, Kovid19'la mücadelede herkese aşı olmaları tavsiyesinde bulundu.
İlginizi Çekebilir
Zap'ta kilit kapandı
Terör örgütüne "pençe" darbesi Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, "Bu yılın başından itibaren 2 bin 564 terörist etkisiz hale getirilmiştir. En son, kahraman Mehmetçiğin büyük özverisi ve gayretiyle artık Zap’ta da kilit kapatılmıştır" dedi.
İsrail'e hiçbir ürünün ihracatına izin vermiyoruz
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Filistin Ekonomi Bakanı’nın özellikle paylaştığı bilgiyi tavsiye ederim. 624 kodu İsrail’e ihracattır. 625 kodu da Filistin’e ihracattır. 624 kodlu hiçbir ürüne izin vermediğimizi söylemek isterim” dedi
Türkiye, İttifakımıza paha biçilmez katkılarda bulunuyor
NATO Genel Sekreteri Rutte, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la bir araya gelmeyi sabırsızlıkla beklediğini dile getirerek, "Giderek öngörülemez hale gelen bir dünyada Türkiye, İttifakımıza paha biçilmez katkılarda bulunarak güney kanadımızdaki caydırıcılığı güçlendiriyor" dedi.
Türk Dünyası Şartı kabul edildi
Ortak tarih, ortak edebiyat, ortak kültür... Türk Dünyası, gücünü Türk Devletleri Teşkilatı ile artırıyor. Türk Devletlerinin liderleri kardeşlik bağlarını güçlendirmek ve dayanışma ruhunu sürdürmek için Ortak Türk Dünyası fikrini benimsedi. Peki Türk Dünyası Şartı nedir?