Başkentte balıkçılara yönelik şafak vakti denetim gerçekleştirildi
GÜNDEMAnkara Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, su ürünleri sevkiyatı yapan araçlar ile Balık Halindeki iş yerlerinde denetimlerde bulundu Tarım ve Orman İl Müdürü Bülent Korkmaz: Ankara genelinde 30un üzerinde ekiple 405 noktada denetimler gerçekleştirildi 2019da gerçekleştirdiğimiz 7 bin 100 denetimde, kurallara aykırı faaliyet gösteren 56 işletmeye idari para cezası uygulandı ve 9 bin kilogram civarında balığa el konuldu
ANKARA (AA) Başkentte, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri, su ürünleri sevkiyatı yapan araçlar ile Ankara Balık Hali'ndeki iş yerlerini şafak vaktinde denetledi.
İlk olarak AnkaraSamsun kara yolundaki uygulama noktasında Karadeniz Bölgesi'nden başkente su ürünleri taşıyan araçları durduran ekipler, daha sonra Balık Hali'ndeki iş yerlerinde hijyen koşulları ile balıkların satış standartlarını kontrol etti.
Balıkların avlanabilir asgari boy ölçülerinin hamside 9 santimetre, istavrit ve mezgitte 13 santimetre, palamutta ise 25 santimetre olduğunu belirten ekipler, sevkiyatı yapılan ve satışa sunular ürünlerin boylarını ölçtü.
Denetimlerde işletmelerin balıkların boy yasağına uyduklarını tespit eden ekipler, balık neslinin korunması ve sürdürülebilir balıkçılığın sağlanmasına yönelik gösterilen hassasiyet için teşekkür etti.
Ankara'da 30'un üzerinde ekiple 405 noktada denetim gerçekleştirildi
Tarım ve Orman İl Müdürü Bülent Korkmaz, Ankara genelinde toptan balıkçı hali ile perakende satış ve yol kontrol noktaları olmak üzere 405 noktada 30'un üzerinde ekiple denetimler gerçekleştirildiğini belirtti.
Yıl içinde 7 bin 100 civarında denetim gerçekleştirdiklerini ve bu denetimlerde balıkçıların büyük oranda avlanma zamanı ve boy yasağına uyduklarının tespit edildiğini belirten Korkmaz, "Kurallara aykırı faaliyet gösteren 56 işletmeye idari para cezası uygulandı ve 9 bin kilogram civarında balığa el konuldu. 365 kilogram da iç sularda tespit ettiğimiz balık suya geri bırakıldı." diye konuştu.
Su ürünlerinin satışının yapıldığı yerlerde gıdada olduğu gibi hijyen ve temizlikle ilgili denetimler de yaptıklarını anlatan Bülent Korkmaz, "Şimdiye kadar yapılan denetimlerde çok büyük bir sıkıntı görülmedi. Genel anlamda işletmeler kurallara riayet ediyorlar." dedi.
Kurallara uymayan işletmelere 1635 lira idari para cezası uygulandığı bilgisini veren Korkmaz, 2019 yılında balık satışlarına yönelik denetimlerde toplam 100 bin liranın üzerinde ceza uygulandığını ifade ederek, tek bir balığın bile mevsim ve boy yasağına uymaması halinde satışına müsaade edilmeyeceğini vurguladı.
İlginizi Çekebilir
Zap'ta kilit kapandı
Terör örgütüne "pençe" darbesi Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, "Bu yılın başından itibaren 2 bin 564 terörist etkisiz hale getirilmiştir. En son, kahraman Mehmetçiğin büyük özverisi ve gayretiyle artık Zap’ta da kilit kapatılmıştır" dedi.
İsrail'e hiçbir ürünün ihracatına izin vermiyoruz
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Filistin Ekonomi Bakanı’nın özellikle paylaştığı bilgiyi tavsiye ederim. 624 kodu İsrail’e ihracattır. 625 kodu da Filistin’e ihracattır. 624 kodlu hiçbir ürüne izin vermediğimizi söylemek isterim” dedi
Türkiye, İttifakımıza paha biçilmez katkılarda bulunuyor
NATO Genel Sekreteri Rutte, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la bir araya gelmeyi sabırsızlıkla beklediğini dile getirerek, "Giderek öngörülemez hale gelen bir dünyada Türkiye, İttifakımıza paha biçilmez katkılarda bulunarak güney kanadımızdaki caydırıcılığı güçlendiriyor" dedi.
Türk Dünyası Şartı kabul edildi
Ortak tarih, ortak edebiyat, ortak kültür... Türk Dünyası, gücünü Türk Devletleri Teşkilatı ile artırıyor. Türk Devletlerinin liderleri kardeşlik bağlarını güçlendirmek ve dayanışma ruhunu sürdürmek için Ortak Türk Dünyası fikrini benimsedi. Peki Türk Dünyası Şartı nedir?