Balıkçılar koronavirüs nedeniyle av sezonunu erken kapattı
GÜNDEMKOCAELİ (AA) Marmara Denizi'nin önemli balıkçılık limanlarından birine ev sahipliği yapan Kocaeli'nin Karamürsel ilçesindeki balıkçılar, yeni tip koronavirüs (Kovid19) salgınının da etkisiyle bu yıl sezonu erken kapattı.
Marmara'da eylül ayında "vira bismillah" diyerek ağlarını denize bırakan balıkçılar, tüm dünyayı etkisine alan Kovid19 salgını ve yeterli avlanma olmaması nedeniyle av yasağının başlayacağı 15 Nisan'dan önce paydos etti.
Bu sezon hamsi ve istavritten umduğunu bulamayan Karamürselli balıkçılar, palamutta ise istenilen avı gerçekleştiremedi. Teknelerini Ereğli Limanı'na demirleyen balıkçılar, zamanlarını gelecek sezon için ağlarını tamir ederek geçiriyor.
Tekne sahibi Hüseyin Abanoz (59), AA muhabirine, av açısından kötünün iyisi bir sezon geçirdiklerini ancak bunun ekonomik olarak çok tatmin edici olmadığını söyledi.
Denizde balık popülasyonunun olduğunu ancak balıkların sürekli yer değiştirdiğini belirten Abanoz, "Balık olmayınca biz de mecburen erken döndük. Teknelerimizin birçoğu limanlara döndü. Şimdi sosyal mesafemizi de kollayarak ağların bakımını yapıyoruz. Daha sonra da teknenin bakımına geçeceğiz." diye konuştu.
Balıkçı Yavuz Abanoz (55) da bu yıl Kovid19 nedeniyle sezonu erken kapatmak zorunda kaldıklarını anlatarak, "Hem balık azdı hem de koronavirüs nedeniyle çalıştığımız tayfalar evlerine gittiği için bu yıl sezonu erken paydos etmek zorunda kaldık. Ağlarımızı tamir ediyoruz, daha sonra teknelerimizin bakımını yapacağız. İnşallah şu illet koronavirüsten kurtuluruz da rahat rahat çalışmalarımızı yaparız." ifadesini kullandı.
Balık restoranı işleten Mustafa Büyük (35) de tezgahları kültür balıklarıyla süslemeye başladıklarını dile getirdi.
Lokantalar kapatıldığı için perakende balık satışı yaptıklarına değinen Büyük, şöyle devam etti:
"Bölgenin büyük balıkçı tekneleri sezonu erken kapattı. Yine her gün mezat oluyor küçük teknelerin getirdiği az da olsa hamsi, istavrit, mezgit oluyor. Şimdi de koronavirüs satışları etkiledi. Tezgahlarda şimdilerde uskumru, mezgit, alabalık, somon, levrek var. Çoğunlukla kültür balıkları yer alıyor."
İlginizi Çekebilir
Türkiye, İttifakımıza paha biçilmez katkılarda bulunuyor
NATO Genel Sekreteri Rutte, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la bir araya gelmeyi sabırsızlıkla beklediğini dile getirerek, "Giderek öngörülemez hale gelen bir dünyada Türkiye, İttifakımıza paha biçilmez katkılarda bulunarak güney kanadımızdaki caydırıcılığı güçlendiriyor" dedi.
Türk Dünyası Şartı kabul edildi
Ortak tarih, ortak edebiyat, ortak kültür... Türk Dünyası, gücünü Türk Devletleri Teşkilatı ile artırıyor. Türk Devletlerinin liderleri kardeşlik bağlarını güçlendirmek ve dayanışma ruhunu sürdürmek için Ortak Türk Dünyası fikrini benimsedi. Peki Türk Dünyası Şartı nedir?
Yetkisiz çakar ve ruhsatsız silaha cezalar arttırıldı
Yetkisiz çakar kullanımına ve ateşli silahlara yönelik cezaların artırılmasını da içeren kanun teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı.
Cumhur İttifakı'nda görüş ayrılığı yok
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Cumhur İttifakı Türkiye Cumhuriyeti'dir, Türk milletinin özüdür. Yedi düvel topuyla tüfeğiyle üzerimize gelse bile ilke ve irademizden milim taviz vermedik, vermeyeceğiz" dedi.