Bakırköy Belediyesince Zeytinlik’teki dükkanların yıkılması esnafın tepkisine neden oldu
GÜNDEM
İSTANBUL (AA) Bakırköy Belediyesinin, mahkemenin yürütmeyi durdurma kararına rağmen Zeytinlik Mahallesi'ndeki halk pazarında yer alan dükkanları yıkması buradaki esnafın tepkisine neden oldu.
Bakırköy Belediyesi, depreme karşı dayanıksız olduğu iddiasıyla Zeytinlik Mahallesi'ndeki 23 dükkanın geçen yıl tahliye edilmesi yönünde bir çalışma başlattı.
Bunun üzerine esnaf, iş yerlerini güçlendirip yenileyerek, İstanbul Teknik Üniversitesinden yapıların depreme dayanıklı olduğuna dair rapor aldı.
İstanbul 3. İdare Mahkemesi de Bakırköy Belediyesinin tahliye talebine ilişkin yürütmeyi durdurma kararı verdi. Ancak geçen ay belediyenin talebiyle bölgedeki esnafın doğalgaz, elektrik ve suyu kesildi.
Esnaf çözüm bulamayınca dükkanını kapatmak zorunda kalırken bazıları ise iş yerini tahliye etti.
Ekipler dükkanların büyük bir kısmını yıktı
Halk pazarına gelen Bakırköy Belediyesi ekipleri, dükkanların büyük bir kısmını yıktı. Bazı esnaf da içerde kalan eşyalarını çıkardı.
Esnaf Aydın Alkın, iş yerlerinin yıkılmasının hiçbir dayanağının olmadığını belirterek, bu durumdan mağdur olduklarını söyledi.
Alkın, hukuki yollara başvurmaları sonucu mahkemenin yıkım için yürütmeyi durdurma kararı aldığını aktararak, "Buna rağmen kanun da dinlemiyorlar, yıkıyorlar. Biz kanuna sığınıyoruz ama belediye kanun da dinlemiyor" dedi.
Halk pazarında 25 yıldır esnaflık yapan Ömer Güldağı da deprem riskine karşı tüm esnafın dükkanlarına güçlendirme çalışması yaptığını ve iş yerlerinin risk oluşmadığı raporunu aldıklarını söyledi.
Güldağı, "Önce elektriğimizi, suyumuzu, doğal gazımızı tek günde kestiler. Sonra ruhsatlarımızı iptal ettiler. Herkesin ocağını tek tek söndürüyorlar. Yıkımı hukuksuz bir biçimde yapıyorlar. 2018 yılında Başkan buraya gelerek dükkanlarımızı güçlendirmemizi ve burada çıkmayacağımızı söyledi. Herkes masraf yaptı, birçoğu sıfırdan dükkan yaptı. Pandemiden hemen sonra tebligat gönderip dükkanlardan çıkmamızı istedi. Biz de gidip riskli olmadığı raporunu aldık. Buranın riskli olmadığını ispatladık. Ama bu defa ruhsatlarımız iptal edildi." diye konuştu.
İsmail Dumlu ise dükkanların rant meselesi yüzünden yıkıldığını savunarak, "Neden yıkıyorsunuz buraları, buraya neler yapacaksınız? Şu anda çarşıda hiç kimse kalmadı." dedi.
İlginizi Çekebilir
Zap'ta kilit kapandı
Terör örgütüne "pençe" darbesi Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, "Bu yılın başından itibaren 2 bin 564 terörist etkisiz hale getirilmiştir. En son, kahraman Mehmetçiğin büyük özverisi ve gayretiyle artık Zap’ta da kilit kapatılmıştır" dedi.
İsrail'e hiçbir ürünün ihracatına izin vermiyoruz
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Filistin Ekonomi Bakanı’nın özellikle paylaştığı bilgiyi tavsiye ederim. 624 kodu İsrail’e ihracattır. 625 kodu da Filistin’e ihracattır. 624 kodlu hiçbir ürüne izin vermediğimizi söylemek isterim” dedi
Türkiye, İttifakımıza paha biçilmez katkılarda bulunuyor
NATO Genel Sekreteri Rutte, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la bir araya gelmeyi sabırsızlıkla beklediğini dile getirerek, "Giderek öngörülemez hale gelen bir dünyada Türkiye, İttifakımıza paha biçilmez katkılarda bulunarak güney kanadımızdaki caydırıcılığı güçlendiriyor" dedi.
Türk Dünyası Şartı kabul edildi
Ortak tarih, ortak edebiyat, ortak kültür... Türk Dünyası, gücünü Türk Devletleri Teşkilatı ile artırıyor. Türk Devletlerinin liderleri kardeşlik bağlarını güçlendirmek ve dayanışma ruhunu sürdürmek için Ortak Türk Dünyası fikrini benimsedi. Peki Türk Dünyası Şartı nedir?