Bağcılar Belediyesi ile Yunus Emre Enstitüsünden Türkçenin tanıtımı için iş birliği
GÜNDEM
İSTANBUL (AA) Bağcılar Belediyesi ile Yunus Emre Enstitüsü (YEE) arasında Cumhuriyet'in 100. yılında Türkçenin tanıtılması amacıyla iş birliği protokolü imzalandı.
Belediyeden yapılan açıklamaya göre, 2009'dan beri Türkiye'nin dilini, kültürel mirasını, sanatını tanıtmak ve bu alanlarda eğitim almak isteyenlere yurt dışında hizmet veren YEE ile yerel yönetimlere örnek çalışmalar yapan Bağcılar Belediyesi yetkilileri İstanbul'da bir araya geldi.
Görüşmede, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılında Türkçenin tanıtılması, Türk kültüründeki barış unsurunun öne çıkarılması için yapılacak faaliyetler konuşuldu. Daha sonra ise Belediye ile YEE arasında iş birliği protokolü imzalandı.
Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir, kurucu belediye başkanının başlattığı gelenekle Osmanlı bakiyesi olan bütün topraklarla önemli bağlar kurulduğunu, göreve geldiği günden beri de özellikle Balkan coğrafyasında güçlü ilişkileri sürdürdüklerini kaydetti.
Kazakistan'dan Balkan coğrafyasına kadar birçok yerde çok önemli çalışmaların yapıldığını aktaran Özdemir, Türkiye sınırları içindeki kardeş belediyecilik anlayışını sınırların çok ötesine çıkaran bir belediyecilik geleneğiyle çalıştıklarını, bu açıdan yapılan iş birliğiyle coğrafya ve ülke adına kıymetli işler yapacaklarına inandıklarını ifade etti.
196 ülkede Türkçe kursu başlatıldı
YEE Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş de Türkiye'nin dünyaya açılması noktasında önemli bir görev ifa ettiklerini, bunun en önemli kısmının Türkçenin öğretimi olduğunu ve kültür sanat faaliyetleriyle ülke ile dünya arasında bağ kurduklarını anlattı.
Şu anda 65 merkezleri olduğunu ancak sadece buralarda değil, aynı zamanda uzaktan Türkçe öğretimiyle bu yıl 196 ülkede Türkçe kursu açtıklarını aktaran Ateş, "Bu şunu gösteriyor ki dünyanın Türkiye'nin farklılığına, kültürüne ve diline ihtiyacı var. Bu da bizim dünyaya sunabileceğimiz en önemli katkıdır. Dünyanın Yunus'un nefesine, söylemine, aşkına ihtiyacı var." açıklamasında bulundu.
Ateş, Cumhuriyet'in 100. yılı münasebetiyle daha çok çalışmak istediklerini belirterek "İnşallah hem yakın hem uzak coğrafyamızda Türkiye'nin dünyaya götüreceği medeniyet anlayışını, dilimizin güzelliğini ve kültürümüzdeki barış unsurunu birçok projeyle taçlandırırız." ifadesini kullandı.
İlginizi Çekebilir
Zap'ta kilit kapandı
Terör örgütüne "pençe" darbesi Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, "Bu yılın başından itibaren 2 bin 564 terörist etkisiz hale getirilmiştir. En son, kahraman Mehmetçiğin büyük özverisi ve gayretiyle artık Zap’ta da kilit kapatılmıştır" dedi.
İsrail'e hiçbir ürünün ihracatına izin vermiyoruz
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Filistin Ekonomi Bakanı’nın özellikle paylaştığı bilgiyi tavsiye ederim. 624 kodu İsrail’e ihracattır. 625 kodu da Filistin’e ihracattır. 624 kodlu hiçbir ürüne izin vermediğimizi söylemek isterim” dedi
Türkiye, İttifakımıza paha biçilmez katkılarda bulunuyor
NATO Genel Sekreteri Rutte, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la bir araya gelmeyi sabırsızlıkla beklediğini dile getirerek, "Giderek öngörülemez hale gelen bir dünyada Türkiye, İttifakımıza paha biçilmez katkılarda bulunarak güney kanadımızdaki caydırıcılığı güçlendiriyor" dedi.
Türk Dünyası Şartı kabul edildi
Ortak tarih, ortak edebiyat, ortak kültür... Türk Dünyası, gücünü Türk Devletleri Teşkilatı ile artırıyor. Türk Devletlerinin liderleri kardeşlik bağlarını güçlendirmek ve dayanışma ruhunu sürdürmek için Ortak Türk Dünyası fikrini benimsedi. Peki Türk Dünyası Şartı nedir?