Babacan, Çanakkale’de partisinin ilçe kongresinde konuştu:
GÜNDEM”Kendi vatandaşımızın haklarını ihlal ettiğimiz yetmiyor gibi bir de bu ihlal tespit edildiğinde bağlı olan sözleşmeyi uygulamamaya, sözleşmeye uymamaya inat eden bir yönetim var şu an karşımızda”
ÇANAKKALE (AA) Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, "Kendi vatandaşımızın haklarını ihlal ettiğimiz yetmiyor gibi bir de bu ihlal tespit edildiğinde bağlı olan sözleşmeyi uygulamamaya, sözleşmeye uymamaya inat eden bir yönetim var şu an karşımızda." dedi.
Babacan, partisinin Yenice İlçe Kongresi'nde yaptığı konuşmada, yarın 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü olduğunu anımsattı.
10 Aralık 1948'de kabul edilen İnsan Hakları Evrensel Bildirisi'nin de 73'üncü yılında bulunulduğunu belirten Babacan, şöyle devam etti:
"Bu bildiri, İnsan Hakları Evrensel Bildirisi, Birleşmiş Milletler Genel Kurulunda oylamaya açıldığında Türkiye de buna destek veren, 'evet' diyen ülkelerden biri oldu. Hemen ardından 2 yıl sonra 1950 yılında da Avrupa Konseyi üyesi ülkeler arasında Avrupa İnsan Hakları sözleşmesi imzalandı. Türkiye de ilk imzacılar arasında yerini aldı. İnsan hakları meselelerinin dünyada ve Avrupa'da ilk imzacıları arasında Türkiye. Yani böylesine demokrasi ve insan hakları kavramını bilen bir ülke burası. İnsan haklarının aynı zamanda kul hakkı olduğunu bilen bir toprak burası."
Türkiye'nin, kuruluşundan beri içinde yer aldığı Avrupa Konseyi'nin yaptırımlarıyla karşı karşıya kaldığını aktaran Babacan, "Bakın Avrupa Birliği ayrı Avrupa Konseyi ayrı. İlk önce bu ikisini birbirine karıştırmamak gerekiyor. Hükümet bunu sık sık karıştırıyor. Avrupa Birliği bizim henüz üye olmadığımız, üyelik için zaman içinde çaba gösterdiğimiz bir konu. Ama Avrupa Konseyi, Türkiye'nin kurucu üyesi olduğu bir yapı. Kuruluşunda imzamız var. Avrupa Konseyi'nin öncülüğünde hazırlanan Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nde de imzamız var." diye konuştu.
Bu konuyu gündeme getirmelerindeki amacı anlatan Babacan, şunları kaydetti:
"İlk imzacılarından biri olduğumuz İnsan Hakları Sözleşmesi'ne tam 71 sene sonra Türkiye bugün uymadığı için biz bunu gündeme getiriyoruz. Peki Türkiye bu sözleşmeye niye uymuyor? Sadece ve sadece Sayın Erdoğan'ın keyfi yüzünden uymuyor. 'Uymuyorum, dinlemiyorum, uymayacağım' diyor. Kendi vatandaşımızın haklarını ihlal ettiğimiz yetmiyor gibi bir de bu ihlal tespit edildiğinde bağlı olan sözleşmeyi uygulamamaya, sözleşmeye uymamaya inat eden bir yönetim var şu an karşımızda."
Konuşmaların ardından gerçekleştirilen kongrede, mevcut başkan Birol Özbir güven tazeledi.
Ali Babacan ve beraberindekiler, buradaki ziyaretlerin sonrasında Çan ilçesine geçti.
Çan Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifine gelen Babacan, burada iş insanları, sektör ve STK temsilcileriyle görüştü.
İlginizi Çekebilir
Zap'ta kilit kapandı
Terör örgütüne "pençe" darbesi Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, "Bu yılın başından itibaren 2 bin 564 terörist etkisiz hale getirilmiştir. En son, kahraman Mehmetçiğin büyük özverisi ve gayretiyle artık Zap’ta da kilit kapatılmıştır" dedi.
İsrail'e hiçbir ürünün ihracatına izin vermiyoruz
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Filistin Ekonomi Bakanı’nın özellikle paylaştığı bilgiyi tavsiye ederim. 624 kodu İsrail’e ihracattır. 625 kodu da Filistin’e ihracattır. 624 kodlu hiçbir ürüne izin vermediğimizi söylemek isterim” dedi
Türkiye, İttifakımıza paha biçilmez katkılarda bulunuyor
NATO Genel Sekreteri Rutte, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la bir araya gelmeyi sabırsızlıkla beklediğini dile getirerek, "Giderek öngörülemez hale gelen bir dünyada Türkiye, İttifakımıza paha biçilmez katkılarda bulunarak güney kanadımızdaki caydırıcılığı güçlendiriyor" dedi.
Türk Dünyası Şartı kabul edildi
Ortak tarih, ortak edebiyat, ortak kültür... Türk Dünyası, gücünü Türk Devletleri Teşkilatı ile artırıyor. Türk Devletlerinin liderleri kardeşlik bağlarını güçlendirmek ve dayanışma ruhunu sürdürmek için Ortak Türk Dünyası fikrini benimsedi. Peki Türk Dünyası Şartı nedir?