Azerbaycan’da İslam İşbirliği Teşkilatı 11. Turizm Bakanları Konferansı düzenledi
GÜNDEM
BAKÜ (AA) İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) 11. Turizm Bakanları Konferansı Azerbaycan'da düzenlendi.
Bakü Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen İİT 11. Turizm Bakanları Konferansı Azerbaycan milli marşı ve Kur'anı Kerim okunmasıyla başladı.
Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, konferansa gönderdiği mesajda, İİT tarafından her dönem Azerbaycan'ın egemenliği ve toprak bütünlüğünün desteklendiğini, savaş sırasında kararlı duruş gösterildiğini hatırlattı. Aliyev, "Ermenistan'ın tüm kültürel mirasları, tüm İslam anıtlarını, 67 camiden 65'ini yok ettiği, diğer camilere ciddi şekilde zarar verdiği, sadece Azerbaycanlılara değil, tüm dünyadaki Müslümanlara hakaret ettiğini" kaydetti.
Aliyev mesajında, Kovid19 salgınından önceki üç yıl içinde İİT üyesi ülkelerden 3 milyondan fazla turistin Azerbaycan'a geldiği bilgisini paylaştı.
Azerbaycan'ı ziyaret eden yabancı sayısı yüzde 118 arttı
Azerbaycan Turizm Ajansı Başkanı Fuad Nagiyev de İslam ülkeleri turizm yetkililerinin salgın sonrası ilk toplantısının, üye ülkeler arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi için önemli bir platform olduğunu söyledi.
Azerbaycan'a gelen turistlerin çoğunun İslam ülkelerinden olduğunu belirten Nagiyev, basitleştirilmiş vize rejiminin turistlerin ziyaretlerini daha da artıracağını umduğunu ifade etti.
Salgın sonrası Azerbaycan'da turizm sektörünün hızla toparlanmaya başladığını vurgulayan Nagiyev, yılın ilk beş ayında Azerbaycan'ı ziyaret eden yabancı sayısının geçen yıla göre yüzde 118 arttığını açıkladı.
Nagiyev, Ermenistan'ın Karabağ'ı işgali sırasında, dini anıtlar, miras alanları, camiler ve türbelerin tahrip edildiğini belirterek, Karabağ ve diğer kurtarılmış toprakları restore etmek için geniş çaplı çalışmalar yürütüldüğünü dile getirdi.
"Turizmin Gelişmesinde Yerel Toplulukların Rolü" konulu konferansta, ortak turizm araştırma ve tanıtım faaliyetleri, turizm fuarlarında iş birlikleri, İslam kültür ve mirasında turizmin geliştirilmesi konularında değerlendirmeler yapıldı, farklı ülkelerin turizm deneyimleri üzerine sunumlar gerçekleştirildi.
İlginizi Çekebilir
Zap'ta kilit kapandı
Terör örgütüne "pençe" darbesi Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, "Bu yılın başından itibaren 2 bin 564 terörist etkisiz hale getirilmiştir. En son, kahraman Mehmetçiğin büyük özverisi ve gayretiyle artık Zap’ta da kilit kapatılmıştır" dedi.
İsrail'e hiçbir ürünün ihracatına izin vermiyoruz
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Filistin Ekonomi Bakanı’nın özellikle paylaştığı bilgiyi tavsiye ederim. 624 kodu İsrail’e ihracattır. 625 kodu da Filistin’e ihracattır. 624 kodlu hiçbir ürüne izin vermediğimizi söylemek isterim” dedi
Türkiye, İttifakımıza paha biçilmez katkılarda bulunuyor
NATO Genel Sekreteri Rutte, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la bir araya gelmeyi sabırsızlıkla beklediğini dile getirerek, "Giderek öngörülemez hale gelen bir dünyada Türkiye, İttifakımıza paha biçilmez katkılarda bulunarak güney kanadımızdaki caydırıcılığı güçlendiriyor" dedi.
Türk Dünyası Şartı kabul edildi
Ortak tarih, ortak edebiyat, ortak kültür... Türk Dünyası, gücünü Türk Devletleri Teşkilatı ile artırıyor. Türk Devletlerinin liderleri kardeşlik bağlarını güçlendirmek ve dayanışma ruhunu sürdürmek için Ortak Türk Dünyası fikrini benimsedi. Peki Türk Dünyası Şartı nedir?