Anadolu Ajansının Gelecek 100 Yılın Habercileri projesi
GÜNDEMMersin Üniversitesi Gazetecilik Bölümü Başkanı Doç. Dr. Aslıhan Ardıç Çobaner: Öğrencilerin sahayla birleşeceği projeler çok değerli. Anadolu Ajansının bu çalışması da bu anlamda iyi oldu Mersin Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Ahmet Taylan: Bu tür uygulamalarla motive olacak öğrencilerimiz, sektöre girmeye daha da gönüllü olacaktır
MERSİN (AA) Mersin Üniversitesi (MEÜ) İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü Başkanı Doç. Dr. Aslıhan Ardıç Çobaner, Anadolu Ajansının (AA) "Gelecek 100 Yılın Habercileri" projesine ilişkin, "Öğrencilerin sahayla birleşeceği projeler çok değerli. Anadolu Ajansının bu çalışması da bu anlamda iyi oldu." dedi.
Çobaner, AA muhabirine yaptığı açıklamada, AA'nın, kuruluşunun 100'üncü yılı kapsamında başlattığı projenin, öğrenciler tarafından heyecanla karşılandığını söyledi.
Projenin oldukça önemli olduğunu dile getiren Çobaner, "Öğrencilerin sahayla birleşeceği projeler çok değerli. Anadolu Ajansının bu çalışması da bu anlamda iyi oldu. Katılımın yüksek olacağı düşüncesindeyim. Öğrencilerin çalışmalarının görünür olması açısından ve haberlerinin ulusal mecrada yer alması açısından önemli. Ayrıca ürettiklerine değer verilmesi de önem arz ediyor." diye konuştu.
"Proje bizler için çok olumlu bir gelişme"
MEÜ İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Gazetecilik Bölümü Doktor Öğretim Üyesi Ahmet Taylan ise AA'nın, Türkiye'nin habercilik alanında en köklü kurumlarından olduğunu kaydetti.
Ajansın genç iletişimcilere benzer eğitimlerinin bulunduğunu anlatan Taylan, şunları söyledi:
"Bu proje bizler için çok olumlu bir gelişme. Öğrencilerimize haberciliği sevdirecek, pratik yapma imkanı bulabilecek projelere dahil edebileceğimiz mecralar çok geniş değil. Dolayısıyla Anadolu Ajansının, misyonuna sahip çıkarak bu projeyi başlatması, öğrencilerimize yeni ifade kanalları açacaktır. Bu tür uygulamalarla motive olacak öğrencilerimiz, sektöre girmeye daha da gönüllü olacaktır. Hem öğrenci eğitimlerine katkı vermesi hem mesleğe yönelmesi için, onları motive etmesi anlamında yararlı bir proje. Gönülden destekliyoruz."
Öğrencilerden Mehmet Baki Dinç de projenin öğrenciler için çok önemli bir fırsat olduğunu belirterek, mezun olmadan haberlerinin ulusal mecrada yer almasının motive edici bir durum olduğunu aktardı.
Gazetecilik bölümü öğrencisi İbrahim Yalçın da Anadolu Ajansının haberlerini sürekli takip ettiğini ve projeye birkaç haberle katılacağını vurguladı.
Öğrencilerden Pınar Düzgün, Anadolu Ajansının iletişim öğrencilerini bu tür projelerle mesleğe teşvik etmesinin önemli olduğunu dile getirdi.
"Gelecek 100 Yılın Habercileri" projesi
AA, kuruluşunun 100'üncü yılı kapsamında hayata geçireceği "Gelecek 100 Yılın Habercileri" projesi ile iletişim fakültelerinde eğitimlerini sürdüren öğrencilere, haber çalışmalarını kamuoyuyla paylaşmaları için fırsat sunacak.
Proje çerçevesinde öğrencilerin bireysel veya grup olarak hazırlayacağı haber, fotoğraf, video ve infografikler, AA'da oluşturulan "Seçici Kurul" tarafından değerlendirilecek.
Haber kriterlerine uyan ve başarılı olan çalışmalar, AA'nın internet sayfası ve 100'üncü yıl için özel hazırlanan mikro site üzerinden okurlarla paylaşılacak.
İlginizi Çekebilir
Zap'ta kilit kapandı
Terör örgütüne "pençe" darbesi Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, "Bu yılın başından itibaren 2 bin 564 terörist etkisiz hale getirilmiştir. En son, kahraman Mehmetçiğin büyük özverisi ve gayretiyle artık Zap’ta da kilit kapatılmıştır" dedi.
İsrail'e hiçbir ürünün ihracatına izin vermiyoruz
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Filistin Ekonomi Bakanı’nın özellikle paylaştığı bilgiyi tavsiye ederim. 624 kodu İsrail’e ihracattır. 625 kodu da Filistin’e ihracattır. 624 kodlu hiçbir ürüne izin vermediğimizi söylemek isterim” dedi
Türkiye, İttifakımıza paha biçilmez katkılarda bulunuyor
NATO Genel Sekreteri Rutte, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la bir araya gelmeyi sabırsızlıkla beklediğini dile getirerek, "Giderek öngörülemez hale gelen bir dünyada Türkiye, İttifakımıza paha biçilmez katkılarda bulunarak güney kanadımızdaki caydırıcılığı güçlendiriyor" dedi.
Türk Dünyası Şartı kabul edildi
Ortak tarih, ortak edebiyat, ortak kültür... Türk Dünyası, gücünü Türk Devletleri Teşkilatı ile artırıyor. Türk Devletlerinin liderleri kardeşlik bağlarını güçlendirmek ve dayanışma ruhunu sürdürmek için Ortak Türk Dünyası fikrini benimsedi. Peki Türk Dünyası Şartı nedir?