Akar, Kosova Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani tarafından kabul edildi
GÜNDEM
PRİŞTİNE (AA) Kosova Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ı kabul etti.
Akar, resmi ziyaret kapsamında geldiği başkent Priştine'de Savunma Bakanlığının ardından Cumhurbaşkanlığına geçti.
Cumhurbaşkanı Osmani tarafından kabul edilen Akar, görüşmede, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın selamlarını iletti, Türkiye'nin Kosova'nın barış ve istikrarına verdiği önemi belirtti.
Türkiye ve Kosova arasında savunma, güvenlik ve savunma sanayi alanlarında iş birliğinin daha da geliştirilmesinin önemini de dile getiren Akar, Kosova'nın Kudüs'te büyükelçilik açmasından duyulan rahatsızlığı ifade etti, bunun Kosova'nın başka ülkeler tarafından tanınmasına engel olduğunu kaydetti.
Bakan Akar, FETÖ ile mücadeleyle ilgili somut tedbirler alınmasına da vurgu yaptı.
Türkçe diyaloğu
Öte yandan görüşmenin başlangıcında Bakan Akar ile Cumhurbaşkanı Osmani arasında "Türkçe" konusunda sıcak, samimi bir diyalog gerçekleşti.
Kullandığı birkaç Türkçe ifadenin ardından "Türkçemi biraz daha geliştirmem, daha Türkçe öğrenmem gerek." diyen Osmani'ye Bakan Akar, "Türkçeniz gayet iyi, tebrik ediyorum." karşılığını verdi.
İlginizi Çekebilir
Zap'ta kilit kapandı
Terör örgütüne "pençe" darbesi Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, "Bu yılın başından itibaren 2 bin 564 terörist etkisiz hale getirilmiştir. En son, kahraman Mehmetçiğin büyük özverisi ve gayretiyle artık Zap’ta da kilit kapatılmıştır" dedi.
İsrail'e hiçbir ürünün ihracatına izin vermiyoruz
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Filistin Ekonomi Bakanı’nın özellikle paylaştığı bilgiyi tavsiye ederim. 624 kodu İsrail’e ihracattır. 625 kodu da Filistin’e ihracattır. 624 kodlu hiçbir ürüne izin vermediğimizi söylemek isterim” dedi
Türkiye, İttifakımıza paha biçilmez katkılarda bulunuyor
NATO Genel Sekreteri Rutte, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la bir araya gelmeyi sabırsızlıkla beklediğini dile getirerek, "Giderek öngörülemez hale gelen bir dünyada Türkiye, İttifakımıza paha biçilmez katkılarda bulunarak güney kanadımızdaki caydırıcılığı güçlendiriyor" dedi.
Türk Dünyası Şartı kabul edildi
Ortak tarih, ortak edebiyat, ortak kültür... Türk Dünyası, gücünü Türk Devletleri Teşkilatı ile artırıyor. Türk Devletlerinin liderleri kardeşlik bağlarını güçlendirmek ve dayanışma ruhunu sürdürmek için Ortak Türk Dünyası fikrini benimsedi. Peki Türk Dünyası Şartı nedir?