Ağrıda dondurucu soğuk hava
GÜNDEMDoğu Anadoluda gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 27 derece ölçülen Ağrıda, soğuk hava besiciler ve vatandaşlar için çileye dönüşürken, kırağı tutan ağaçlar, donan dere, nehir, baraj gölü ile yüzeyi buz tutan baraj üzerinde kalan cami minaresinde güzel görüntülere sahne oldu Besici Tayyar Şahin: Hava son günlerde daha çok soğudu. Tezek ve kömür sobasıyla ısınmaya çalışıyoruz Camiden geriye kalan minare ilgi görüyor. Minarenin görüntüsü çok güzel. Minare sisler arasındayken daha da güzel oluyor
AĞRI (AA) Doğu Anadolu'da gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 27 derece ölçülen ve bölgenin en soğuk ili olan Ağrı'da kış ayları besici ve vatandaşlar için çileye dönüşürken, kırağı tutan ağaçlar, donan dere, nehir, baraj gölü ile yüzeyi buz tutan baraj üzerinde kalan cami minaresi güzel görüntüler oluşturdu.
Ağrı'da, son günlerde etkili olan soğuk hava ve sis, hava ve kara yolu ulaşımındaki aksamaların yanı sıra günlük yaşamı da olumsuz etkiliyor.
Hava sıcaklığının gece sıfırın altında 27 derece ölçüldüğü kentte, baraj, nehir ve derelerde buzlanma meydana gelirken, ağaçlarda da kırağı oluştu.
Kırağı ile bambaşka bir görünüme kavuşan ağaçlar ve sis altında kalan mekanlar fotoğraf tutkunlarının da gözde yerleri haline geldi.
Donan barajdaki minare ilgi odağı oldu
Kent merkezine bağlı Başçavuş köyünde bulunan Yazıcı Barajı'nda ise sabahın erken saatlerinde oluşan sis tabakası seyrine doyumsuz manzaralar ortaya çıkardı.
Sisli havayı fırsat bilen fotoğraf tutkunları barajın kenarında bulunan kayalıklara çıkarak, sisle kaplanan barajın fotoğraflarını çekti.
Yüzeyi donan barajın suları altında kalan caminin, buz kütlesi üzerindeki minaresi sisler arasında kayboldu.
Etrafındaki buz kütlesi ve çevresinde oluşan sisten dolayı ziyaretçilerine görsel şölen sunan minare, ortaya büyüleyici görüntüler çıkardı.
Vatandaşlar ve besiciler soğuktan etkileniyor
Kar yağışının ardından özellikle yüksek rakımlı bölgelerde bulunan köylerde yaşayan vatandaşları zorlayan dondurucu soğuklar, besicileri de olumsuz etkiledi.
Köylerde büyükbaş ve küçükbaş hayvanlarını besleyerek geçimlerini sağlayan köylüler, soğuk havaya rağmen günlük işlerini aksatmadan yapmaya çalışıyor.
Besici Tayyar Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentte geçen yıla göre havaların daha soğuk olduğunu ve bunun da kendilerini zorladığını belirtti.
Şehrin gürültüsünden kurtulmak için köye geldiğini ve köyde yaşamayı çok sevdiğini anlatan Şahin, şunları söyledi:
"Köyde işini bilene köy iyidir, bilmeyene zaten her yer kötüdür. Baraj yapıldıktan sonra cami sular altında kaldı. Camiden geriye kalan minare ilgi görüyor. Minarenin görüntüsü çok güzel. Minare sisler arasındayken daha da güzel oluyor. Hava son günlerde daha çok soğudu. Tezek ve kömür sobasıyla ısınmaya çalışıyoruz. Köy hayatı şehir hayatından iyi. Şehirde akşama kadar kahvehanelerde oturuyorsun. Hastalık bulaşıyor. Soba ve sigara dumanı ile çok zorlu bir hayat yaşıyorlar. Kahvede oturmamak için köyüme yerleştim."
İlginizi Çekebilir
Zap'ta kilit kapandı
Terör örgütüne "pençe" darbesi Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, "Bu yılın başından itibaren 2 bin 564 terörist etkisiz hale getirilmiştir. En son, kahraman Mehmetçiğin büyük özverisi ve gayretiyle artık Zap’ta da kilit kapatılmıştır" dedi.
İsrail'e hiçbir ürünün ihracatına izin vermiyoruz
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Filistin Ekonomi Bakanı’nın özellikle paylaştığı bilgiyi tavsiye ederim. 624 kodu İsrail’e ihracattır. 625 kodu da Filistin’e ihracattır. 624 kodlu hiçbir ürüne izin vermediğimizi söylemek isterim” dedi
Türkiye, İttifakımıza paha biçilmez katkılarda bulunuyor
NATO Genel Sekreteri Rutte, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la bir araya gelmeyi sabırsızlıkla beklediğini dile getirerek, "Giderek öngörülemez hale gelen bir dünyada Türkiye, İttifakımıza paha biçilmez katkılarda bulunarak güney kanadımızdaki caydırıcılığı güçlendiriyor" dedi.
Türk Dünyası Şartı kabul edildi
Ortak tarih, ortak edebiyat, ortak kültür... Türk Dünyası, gücünü Türk Devletleri Teşkilatı ile artırıyor. Türk Devletlerinin liderleri kardeşlik bağlarını güçlendirmek ve dayanışma ruhunu sürdürmek için Ortak Türk Dünyası fikrini benimsedi. Peki Türk Dünyası Şartı nedir?