AAnın Barış Pınarı Harekatı kitabı ilk kez TÜYAP Fuarında okuyucu ile buluştu
GÜNDEMAnadolu Ajansının, Türkiyenin terör örgütü PKK ile 35 senedir sürdürdüğü mücadelede önemli bir yeri olan Barış Pınarı Harekatını anlattığı Türkiyenin Terörle Mücadelesinde Barış Pınarı Harekatı kitabı, ilk kez TÜYAP Fuarında kitapseverlerin ilgisine sunuldu AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Şenol Kazancı: Kitap, PKK terörünün Türkiye ve Suriyedeki yapılanması, Türkiyenin sınır güvenliği, Suriyenin toprak bütünlüğü, Suriyelilerin güvenli dönüşüne yöneltilen tehditleri ve Türkiyeyi Fıratın doğusuna harekat düzenlemeye sevk eden süreci anlatıyor Başarılı harekatın gelişiminin özetini de içeren kitap, Türkiyenin bölgenin geleceği için vardığı tarihi mutabakatları da kayda alıyor
ANKARA (AA) Anadolu Ajansı'nın (AA), Türkiye'nin terör örgütü PKK ile 35 senedir sürdürdüğü mücadelede önemli bir yeri olan Barış Pınarı Harekatı'nı anlattığı "Türkiye'nin Terörle Mücadelesinde Barış Pınarı Harekatı" kitabı, ilk kez TÜYAP Fuarı'nda okuyucu ile buluştu.
Sahasında yetkin uzmanların katkılarıyla hazırlanan kitapta, grafikler eşliğinde, terör örgütü PKK'nın kuruluşu, yapılanması, eylemleri, Türkiye'nin sınır güvenliği, Suriye'nin toprak bütünlüğü, Suriyelilerin güvenli dönüşüne yöneltilen tehditler ve Türkiye'yi Fırat'ın doğusuna harekat düzenlemeye sevk eden süreç anlatılıyor.
Kitabın ön sözünü yazan AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Şenol Kazancı, Türkiye'nin, güney sınırında 9 yıldır süren iç savaşın başından bu yana Suriye'nin birliği ve toprak bütünlüğünü desteklediğini belirtti.
Bu anlamda uluslararası girişimlere de öncülük eden Türkiye'nin, bölücü terör örgütleri DEAŞ ve YPG/PKK'ya karşı düzenlediği harekatlarla sınırında terör kuşağı oluşturulmasına izin vermeyeceğini gösterdiğini ifade eden Kazancı, Türkiye'nin, sınırının üçte birinde devam eden YPG/PKK tehdidini de sona erdirmekte kararlı olduğunu her fırsatta vurguladığını kaydetti.
Kazancı, 3 milyon 600 binden fazla "geçici koruma" statüsündeki Suriyeliye ev sahipliği yapan Türkiye'nin, bir güvenli bölgenin tahsis edilmesine de imkan verecek Barış Pınarı Harekatı'nı başlattığını hatırlatarak, yoğun diplomasi faaliyetleri neticesinde ve Türkiye'nin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları çerçevesinde gerçekleştirilen harekatın, azami ölçüde sivil hassasiyeti gösterilerek sürdürüldüğünü vurguladı.
Sahada terör örgütüne karşı hızla ilerleme kaydedilirken, Türkiye'nin ABD ve Rusya ile vardığı mutabakatların, siyasi başarı olarak tarihe geçtiğini belirten Kazancı, şu ifadeleri kullandı:
"Kitap, PKK terörünün Türkiye ve Suriye'deki yapılanması, Türkiye'nin sınır güvenliği, Suriye'nin toprak bütünlüğü, Suriyelilerin güvenli dönüşüne yöneltilen tehditleri ve Türkiye'yi Fırat'ın doğusuna harekat düzenlemeye sevk eden süreci anlatıyor. Başarılı harekatın gelişiminin özetini de içeren kitap, Türkiye'nin bölgenin geleceği için vardığı tarihi mutabakatları da kayda alıyor. Çalışmanın hazırlanmasında emeği geçen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum."
"Muhabir", "Gökyüzünden Türkiye" ve "Yükselen Afrika" gibi alanında özgün kitaplar barındıran AA Yayınlarına ilişkin detaylı bilgiye, "https://www.aa.com.tr/tr/aayayinlari" adresinden ulaşılabiliyor.
İlginizi Çekebilir
Zap'ta kilit kapandı
Terör örgütüne "pençe" darbesi Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, "Bu yılın başından itibaren 2 bin 564 terörist etkisiz hale getirilmiştir. En son, kahraman Mehmetçiğin büyük özverisi ve gayretiyle artık Zap’ta da kilit kapatılmıştır" dedi.
İsrail'e hiçbir ürünün ihracatına izin vermiyoruz
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Filistin Ekonomi Bakanı’nın özellikle paylaştığı bilgiyi tavsiye ederim. 624 kodu İsrail’e ihracattır. 625 kodu da Filistin’e ihracattır. 624 kodlu hiçbir ürüne izin vermediğimizi söylemek isterim” dedi
Türkiye, İttifakımıza paha biçilmez katkılarda bulunuyor
NATO Genel Sekreteri Rutte, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la bir araya gelmeyi sabırsızlıkla beklediğini dile getirerek, "Giderek öngörülemez hale gelen bir dünyada Türkiye, İttifakımıza paha biçilmez katkılarda bulunarak güney kanadımızdaki caydırıcılığı güçlendiriyor" dedi.
Türk Dünyası Şartı kabul edildi
Ortak tarih, ortak edebiyat, ortak kültür... Türk Dünyası, gücünü Türk Devletleri Teşkilatı ile artırıyor. Türk Devletlerinin liderleri kardeşlik bağlarını güçlendirmek ve dayanışma ruhunu sürdürmek için Ortak Türk Dünyası fikrini benimsedi. Peki Türk Dünyası Şartı nedir?