4. Uluslararası 3D Baskı Teknolojileri ve Dijital Endüstri Kongresi
TEKNOLOJİAntalyada bu yıl dördüncüsü düzenlenen kongreye, 11 ülke ve 70 üniversiteden bilim insanı katılıyor
ANTALYA (AA) Antalya'da bu yıl 4. kez organize edilen Uluslararası 3D Baskı Teknolojileri ve Dijital Endüstri Kongresi'ne, 11 ülke ve 70 üniversiteden bilim insanı iştirak ediyor.
Bir otelde düzenlenen açılış töreninde konuşan Antalya Valisi Münir Karaloğlu, kongre kapsamında, yurt içinden ve yurt dışından pek çok bilim insanını Antalya'da ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi.
Antalya'nın, Türkiye'yi hedeflerine ulaştıracak önemli bir şehir olduğuna dikkati çeken Karaloğlu, Antalya'da gelişen teknolojiyi vazgeçilmez kılmak için mücadele ettiklerini dile getirdi.
Antalya'nın turizmin başkenti, tarımın baş aktörü, ticaretin merkezi olduğunu vurgulayan Karaloğlu, şunları kaydetti:
"Bundan önceki konuşmalarımda ifade ettiğim gibi Antalya'da bu 3T'nin yanına bir 4T'yi ilave etmek için yoğun bir çaba ve gayretin içerisindeyiz. Turizm, tarım, ticaret şimdi de 4T olarak teknolojiyi Antalya'nın gözdesi yapmak için çalışıyoruz. İnsanların hayatlarına giren yeni teknolojiler, artık vazgeçilmez oldu. Yeni teknoloji, sadece sanayi üretimini değil, bütünüyle hayatımızı yeniden şekillendirip değiştiriyor. Bundan 30 sene önce birisi iş başvurusu yaptığında sorulan soru 'okuryazarlığınız var mı' oluyordu? Şimdi artık dijital okuryazarlık bir gereklilik oldu. Bir müddet sonra dijital okuryazar olanlarla olmayanlar farklılaşacak, olmayanlar çok sıradan insanlara dönüşecek. Bu baş döndürücü gelişmeleri takip edebilmek için bunları sadece seyreden değil, bunların uygulayıcısı olabilmek için bu yapmış olduğumuz bilimsel çalışmaların, kongrelerin çok önemli olduğunu düşünüyorum."
Endüstri, sanayi 4.0 teknolojilerinin yanı sıra 3 boyutlu yazıcılar ve uygulamalara yer verilecek kongreye, 11 ülke, 70 üniversiteden bilim insanı katılıyor.
Kongre, 14 Nisan'da sona erecek.
İlginizi Çekebilir
Milli teknolojinin kalbinde Türk gençliğini görüyoruz
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, tam bağımsız Türkiye iddiası ve idari doğrultusunda her ne yapıyorsak işin kalbinde, merkezinde Türk gençlerini, TEKNOFEST kuşağını görüyoruz" dedi.
Türkiye'nin ilk kuantum bilgisayarı tanıtılacak
TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesinin çalışmalarıyla geliştirilen Türkiye'nin ilk kuantum bilgisayarı bugün faaliyete geçecek. Bilgisayar birçok alanda sağlayacağı katkılarla ülkenin bilgi işlem teknolojilerindeki gücünü artıracak.
Milyonlarca dolar cepte kalacak
Türkiye’nin insansız hava araçları yolculuğunda başrolde olan BAYKAR’ın yaklaşık 300 milyon dolarlık bir yatırımla ‘motor’ üreteceğini duyurması dikkate değer. Uzmanlara göre, bu yolla BAYKAR yurt dışından motor alımını belki de sonlandıracak ve milyonlarca dolar cepte kalacak. Motorun çok ciddi bir ihracat potansiyeli taşıyacağı beklentisi de var.
Togg T10F ilk kez görücüye çıktı
Togg, C araç segmentindeki ilk akıllı mobilite cihazı T10X'in ardından, yine aynı sınıfta geliştirilen ikinci cihazı T10F ilk kez Teknofest'te görücüye çıktı.