17. Ulusal Sinirbilim Kongresi
TEKNOLOJİTÜBAS Başkanı Prof. Dr. Bayram Yılmaz: Kongremizde, sinirbilimde en yeni gelişmelerin paylaşıldığı geniş bilimsel program ve katılımcılar arasında yeni proje ortaklıkları için verimli akademik platform sunmaya çalışacağız
TRABZON (AA) Türkiye Beyin Araştırmaları ve Sinirbilimleri Derneği (TÜBAS) Başkanı Prof. Dr. Bayram Yılmaz, 17. Ulusal Sinirbilim Kongresinde, sinirbilimde en yeni gelişmelerin paylaşıldığı geniş bilimsel program ve katılımcılar arasında yeni proje ortaklıkları için verimli akademik platform sunmaya çalışacaklarını söyledi.
Yılmaz, TÜBAS desteği ile Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) ev sahipliğinde organize edilen, "17. Ulusal Sinirbilim Kongresi"nin açılış bölümünde yaptığı konuşmada, yaklaşık 25 yıl önce başlatılan sinirbilim toplantılarının 2001 yılından itibaren Ulusal Sinirbilim Kongresi olarak her yıl düzenlendiğini belirtti.
TÜBAS'ın 1991 yılında kurulduğunu anımsatan Yılmaz, başkanlık görevini 4,5 yıl önce büyük özveriler ortaya koyan bilim insanlarından devraldığını ifade etti.
Yılmaz, derneği hem ulusal hem de uluslararası arenada daha ileriye taşımak için çaba gösterdiklerini vurguladı.
Multidisipliner kongre kapsamında düzenlenecek konferanslara 8 davetli konuşmacının katılacağını aktaran Yılmaz, 9 sempozyum, 3 panel, 51 sözlü ve 86 da poster sunumu yapılacağını dile getirdi.
Yılmaz, kursların, kongrelerin ayrılmaz parçası olduğuna da dikkati çekerek, kongrenin ilk gününde "İnsan ve sıçan beyninin karşılaştırılmalı nöroanatomisi", "Uyku hastalıkları, EEG ile bilişsel becerinin ilişkisi, MATLAB uygulamaları", "Transkriptom verilerinin biyoinformatik analizi" konulu teknolojik destekli kurslar düzenlendiğini belirtti.
Kongrede değerli ulusal sinirbilimci kitlesinin ağırlanacağına işaret eden Yılmaz, "Kongremizde, sinirbilimde en yeni gelişmelerin paylaşıldığı geniş bilimsel program ve katılımcılar arasında yeni proje ortaklıkları için verimli akademik platform sunmaya çalışacağız." dedi.
Açılış programında, KTÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa İmamoğlu ile KTÜ Tıp Fakültesi Fizyoloji Anabilim Dalı Başkanı ve Kongre Eşbaşkanı Prof. Dr. Ahmet Ayar da selamlama konuşması yaptı.
Yılmaz, TÜBAS Onursal Başkanı Prof. Dr. Gönül Peker ile Prof. Dr. Reha Erzurumlu'ya plaket sundu.
Kongre, 7 Nisan'da gerçekleştirilecek ödül ve kapanış töreniyle sona erecek.
İlginizi Çekebilir
Milli teknolojinin kalbinde Türk gençliğini görüyoruz
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, tam bağımsız Türkiye iddiası ve idari doğrultusunda her ne yapıyorsak işin kalbinde, merkezinde Türk gençlerini, TEKNOFEST kuşağını görüyoruz" dedi.
Türkiye'nin ilk kuantum bilgisayarı tanıtılacak
TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesinin çalışmalarıyla geliştirilen Türkiye'nin ilk kuantum bilgisayarı bugün faaliyete geçecek. Bilgisayar birçok alanda sağlayacağı katkılarla ülkenin bilgi işlem teknolojilerindeki gücünü artıracak.
Milyonlarca dolar cepte kalacak
Türkiye’nin insansız hava araçları yolculuğunda başrolde olan BAYKAR’ın yaklaşık 300 milyon dolarlık bir yatırımla ‘motor’ üreteceğini duyurması dikkate değer. Uzmanlara göre, bu yolla BAYKAR yurt dışından motor alımını belki de sonlandıracak ve milyonlarca dolar cepte kalacak. Motorun çok ciddi bir ihracat potansiyeli taşıyacağı beklentisi de var.
Togg T10F ilk kez görücüye çıktı
Togg, C araç segmentindeki ilk akıllı mobilite cihazı T10X'in ardından, yine aynı sınıfta geliştirilen ikinci cihazı T10F ilk kez Teknofest'te görücüye çıktı.