15. Türk Rinoloji Kongresi
SAĞLIKTürk Rinoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Mustafa Gerek: Kadavra Eğitim Merkezini, uluslararası uygulamalı bir tıp merkezi olarak yakında faaliyete geçireceğiz. Bu kurum özellikle genç meslektaşların cerrahi becerilerine büyük katkı sağlayacak
ANTALYA (AA) "15. Türk Rinoloji Kongresi", "7. Ulusal Otoloji Nörootoloji Kongresi" ve "3. Ulusal Baş, Boyun Cerrahisi Kongresi" Antalya'da başladı.
Türk Rinoloji Derneği, Otoloji Nörootoloji Derneği ve Baş, Boyun Kanserleri Derneği tarafından Serik ilçesindeki Belek Turizm Merkezi'nde organize edilen kongreler kapsamında basın toplantısı düzenledi.
Türk Rinoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Mustafa Gerek, burada yaptığı konuşmada, derneklerinin 1994'te kurulduğunu ve önemli faaliyetler gerçekleştirdiğini söyledi.
Dernek olarak önemli hedefleri olduğuna işaret eden Gerek, "Kadavra Eğitim Merkezini, uluslararası uygulamalı bir tıp merkezi olarak yakında faaliyete geçireceğiz. Bu kurum özellikle genç meslektaşların cerrahi becerilerine büyük katkı sağlayacak." dedi.
15. Türk Rinoloji Kongre Başkanı Prof. Dr. Sema Başak, 7. Ulusal Otoloji Nörootoloji Kongre Başkanı Prof. Dr. Ülkü Tuncer ve 3. Ulusal Baş, Boyun Cerrahisi Kongre Başkanı Prof. Dr. Çağatay Oysu, katılımcılara teşekkür etti.
Kongre kapsamında, bilim insanları Ömer Bayır, Mutlu Acar, Elvan Yüksel, Melike Yüceege, Güleser Saylam, Ömer Çadallı tatar, Ali Özdek, Hikmet Fırat, Canan Gürdal ve Mehmet Hakan Korkmaz'a yaptıkları çalışmalardan dolayı "Prof. Dr. Metin Önerci Bilim Ödülü" verildi.
Kongreler, 7 Nisan'da sona erecek.
İlginizi Çekebilir
Her 10 kişiden biri KOAH
Dünyadaki en yaygın sağlık sorunlarından biri de KOAH… Öyle ki her 10 kişiden birinde görülüyor. Hastalıktan korunmanın başlıca yolu ise sigaradan uzak durmaktan geçiyor.
Sağlık sistemimizi lekelemeye çalışanlara göz açtırmayacağız
Sağlık Bakanı Memişoğlu, "Özel hastanelere ilişkin denetimler aralıksız devam ederken özel sağlık kurumlarına ilişkin yapısal reformlar da bakanlığımızın gündemindedir. Bütün dünyanın takdir ettiği sağlık sistemimizi, kişisel çıkarları ve maddi menfaatleri için lekelemeye çalışanlara göz açtırmayacağız" dedi.
Dünyanın ilk akciğer kanseri aşısı denemeleri yedi ülkede başlatıldı
Dünyanın ilk mRNA akciğer kanseri aşısı, Türkiye'nin de dahil olduğu 7 ülkedeki hastalar üzerinde denenmeye başladı. Uzmanlar, bu aşının binlerce hayatı kurtarma potansiyelini "çığır açıcı" olarak nitelendiriyor.
30'u yerli 39 ilaç daha geri ödeme listesine alındı
Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılan düzenlemeyle 30'u yerli üretim olmak üzere 39 ilaç daha geri ödeme listesine alındı.