İstanbul
21 Mart, 2025, Cuma
  • DOLAR
    38.03
  • EURO
    41.34
  • ALTIN
    3700.5
  • BIST
    9.811
  • BTC
    84345.957$

21 Mart Dünya Down Sendromu Günü’nde farkındalık mesajı verildi


21 Mart Dünya Down Sendromu Günü’nde farkındalık mesajı verildi
21 Mart Dünya Down Sendromu Günü’nde farkındalık mesajı verildi

Aileleri İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni “yuva” olarak görüyor

İzmirli down sendromlu bireyler, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sanattan spora, danstan izciliğe kadar pek çok hizmetinden yararlanarak hayata katılıyor. 21 Mart Dünya Down Sendromu Günü’nde farkındalık mesajı veren down sendromlu bireylerin aileleri Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarından duydukları memnuniyeti dile getirdi.  

İzmir Büyükşehir Belediyesi Engelli Çalışmaları Şube Müdürlüğü, down sendromlular ve ailelerini desteklemeyi sürdürüyor. Müdürlüğe bağlı merkezlerde dans, izcilik, seramik, takı tasarımı gibi etkinliklere katılan down sendromlular, aileleriyle birlikte 21 Mart Dünya Down Sendromu Günü’nde farkındalık mesajı verdi.

“Burası yuva gibi geliyor”

35 yaşındaki down sendromlu Hasan Kudar’ın annesi Sevgi Kudar, “Çocuğum ritme, psikodramaya, izciliğe, dansa geliyor. Biz de onlarla sosyalleşiyoruz. Dünyamızı değiştiriyorlar, iyi ki varlar” dedi. Özellikle izciliğin onlara sevgiyi, büyüklere nasıl davranılması gerektiğini, ayrıca kendilerini nasıl koruyacaklarını öğrettiğini belirten Sevgi Kudar, “İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ve tüm ekibe bu duyarlılık ve içten sevgileri için teşekkür ederiz. Burası bizim için eğitimin ötesinde yuva gibi geliyor. Seve seve geliyoruz. Biz aileler olarak kromozom akrabasıyız. O bağ bizi buluşturuyor. Çocuklarımız da bize çok şey kattı. Hayata bakış açımız değişti. Doğa sevgimiz bile onlarla canlandı” ifadelerini kullandı.  

“Emeğimin karşılığını alıyorum”

21 yaşındaki down sendromlu Bengisu Çetin de spor faaliyetlerine katıldığını, izci olduğunu ve herkesi çok sevdiğini söyledi. Anne Ayşe Çetin ise “Bengisu iyi ki var. O evimize, hayatımıza gelen uğur böceğimiz. Onu çok seviyoruz. Elimden geldiği kadar onu bütün aktivitelere götürüyorum. Emeğimin karşılığını da alıyorum. Kek yapar, çorba yapar, sarma sarar, voleybola, zumbaya, halk oyunlarına gider. İzciliğe başladığı için de çok mutlu. Burada öğrendiklerini evde de uyguluyor” diye konuştu.

“Çocuklar burada huzur buluyor”

17 yaşındaki down sendromlu Furkan Tanrısever’in annesi Şükriye Tanrısever, Biz buradan çok memnunuz. Liderimize çok teşekkür ediyoruz. Çocuklarımızla çok ilgileniyorlar. Çocuklar burada çok eğleniyor, huzur buluyorlar. Furkan’da çok değişim oldu. Bu eğitimleri verenlerden Allah razı olsun” diye konuştu.

Ebeveynlere danışmanlık hizmeti de var

İzmir Büyükşehir Belediyesi Engelli Çalışmaları Şube Müdürlüğü, kent genelinde down sendromlu, nöroçeşitli ve bedensel engelli vatandaşlara yönelik birçok hizmet veriyor. Engelli vatandaşların sosyal hayata katılımlarını kolaylaştırmak ve onlara beceri kazandırmak amacıyla istihdam, doğa temelli uygulama çalışmaları, kolaylaştırılmış okuma yazma eğitimi, sanat terapileri, spor ve dans terapileri, ince motor kas becerilerini geliştirmeye yönelik bireysel eğitimler ile ebeveynlere danışmanlık ve grup eğitimleri gibi destek çalışmaları yapılıyor.

 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!